Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Habitatge

Manresa ja disposa d’un estudi d’estratègies sectorials per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats

L’estudi proposa estratègies i instruments per mobilitzar el parc municipal d’habitatges buits i tenir múltiples opcions d’intervenció.

L’estudi d’estratègies sectorials per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats és un document tècnic que vol de facilitar la presa de decisions. 

L’estudi per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats a Manresa és una actuació que es va preveure en el Pla Local d’habitatge 2017-2022. El PLH va detectar la necessitat de rehabilitació del parc d'habitatges de la ciutat i recollia actuacions específiques per a la mobilització del parc desocupat i la millora del seu estat de conservació

Davant del nombre elevat d’habitatges desocupats en situació anòmala detectats a la ciutat de Manresa, ja sigui per desocupació permanent o per incompliment del deure de conservació, l’estudi lliurat s’orienta a dissenyar instruments de gestió i procediments per a la declaració de situació anòmala d'habitatges i en mal estat de conservació. L’estudi també defineix els procediments sancionadors per incompliment del deure de conservació. A més, defineix el programa d’inspecció i verificació d’habitatges buits per a la declaració d’utilització anòmala.

El coneixement del parc desocupat permet optar per les vies d’actuació i intervenció més adequades, amb la finalitat d’incentivar la mobilització d’aquests habitatges buits cap al mercat de lloguer, complir així amb la seva funció social, i ampliar el parc de lloguer assequible del municipi.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua