Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Habitatge

L’Oficina d’Habitatge participa a l’Internacional Social Housing Festival 2023 de Barcelona

Professionals de l’habitatge s’han trobat per participar en el Festival Internacional de l’Habitatge Social.

Aquesta quarta edició celebrada durant el 7 i el 9 de juny van haver-hi més de 2.000 persones inscrites. L’Oficina d’Habitatge hi ha participat organitzant i intervenint diferents tallers.

L’ISHF és una iniciativa de Housing Europe, la Federació Europea d’Habitatge Públic, Cooperatiu i Social, que impulsa conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i fins a 200 entitats sòcies presents a 25 països i que engloben 25 milions d’habitatges, i l’11% del parc d’habitatges de la Unió Europea. L’objectiu de l’esdeveniment ha estat fomentar el debat al voltant de les polítiques públiques d’habitatge i abordar els múltiples desafiaments a què ha de fer front el sector de l’habitatge públic, social i cooperatiu per garantir el dret a l’habitatge universal. El festival ha comptat amb múltiples ponències i tallers celebrats de manera simultània al Palau de Congressos de Barcelona i a molts altres emplaçaments de la ciutat, així com visites guiades a diferents edificis i projectes singulars.

Des de l’Oficina d’Habitatge s’ha participat activament al festival coorganitzant algunes de les més de seixanta activitats que hi han tingut lloc. El dia 7 es va organitzar el taller “Mobilization of private assets into affordable, cooperative and social Housing” amb la Dinamo,  SoWo Leipzig i l’Ajuntament de Mataró, on es va poder debatre sobre estratègies que permetin la mobilització d'habitatges de propietat privada cap a l'habitatge assequible. Al taller es van exposar projectes iniciats a Catalunya i Alemanya per poder aprendre de l'experiència i trobar noves maneres de crear habitatge sostenible i assequible  i es va tractar el paper de les administracions locals en el procés de mobilització del patrimoni privat cap a l'habitatge assequible.

El dia 8 es va co-organitzar juntament amb l’APCE  un taller sobre cooperació públic-privada amb el títol “What Role for public-private partnerships in affordable housing?”. Al taller s’hi van examinar diferents intervencions relacionades amb la mobilització de sòl i la creació d’habitatge assequible a partir de diverses fórmules de cooperació público-privada. S’hi va parlar de les principals conclusions de la publicació “Col·laboració público-privada en el mercat de l'habitatge de Catalunya”, redactat per la Càtedra APCE-UPF Habitatge i Futur; i s’hi van presentar les experiències de SBD Lloguer Social i d'Habitatge Metròpolis Barcelona, així com el projecte Promovem de la Diputació de Barcelona.

També es va participar al taller "Housing Observatories: a view of affordability in times of soaring inflation". Va ser una trobada d'observatoris de l'habitatge d'arreu d'Europa on es va tractar la qüestió de com mesurar l'assequibilitat de l'habitatge i l'impacte que la inflació hi ha tingut. La reunió tenia la finalitat de posar en comú d'idees i bones pràctiques entre els observatoris participants, així com incentivar la col·laboració i l'intercanvi de coneixements.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua