Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Urbanisme

Castellfollit de Riubregós rep la modificació de les Normes Subsidiàries per garantir les seves necessitats de desenvolupament

El Servei d’Urbanisme ha lliurat a l’ajuntament de Castellfollit de Riubregós el document per l’aprovació inicial de la Modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament.

El municipi de Castellfollit de Riubregós, situat a la comarca de l’Anoia, disposa com a planejament urbanístic general d’unes Normes subsidiàries aprovades a l’any 2000 (en endavant, NNSS). Pel que fa al règim del sòl, Castellfollit de Riubregós  compta amb un nucli de població classificat com a sòl urbà caracteritzat principalment per carrers estrets i irregulars amb una escassa presencia d’habitatges buits. La resta del sòl municipal està classificat com a sòl no urbanitzable, on hi predominen els usos agrícoles, ramaders i forestals.

L’absència de sòl categoritzat com a urbanitzable i la manca d’habitatge buit són factors que dificulten l’arrelament de la població més jove i per tant impossibiliten el manteniment de la seva primera residencia al municipi. Per altra banda, la regulació que estableix les NNSS respecte el sòl no urbanitzable és antiga i no permet una adequació correcta de les explotacions als requisits actuals de les activitats.

Davant d'aquesta situació, l'equip de govern ha optat per tramitar una modificació puntual de les NNSS amb l'objecte d’introduir aquells canvis necessaris que facilitin el desenvolupament d’un àmbit d'ús residencial, millorant així la situació sociodemogràfica del municipi, i reactivin l’economia principal del municipi (agrícola i ramadera).

Els objectius de la modificació de planejament de les normes subsidiàries de planejament passen per:

  • Establir l’ordenació d’un àmbit de desenvolupament residencial en els sòls inclosos dins la Unitat d'actuació (UA1) de sòl urbà no consolidat i la zona d'indústria (clau B2)situada al límit sud del municipi, de les vigents NNSS.
  • Modificar alguns dels paràmetres de regulació de les construccions ramaderes i magatzems.
  • Establir els àmbits on es limiten les rompudes.

L’ajuntament, un cop formalitzada l’aprovació inicial, demanarà els informes als organismes afectats per raó de les seves competències sectorials i obrirà el preceptiu període d’informació pública, seguint la tramitació fins llur aprovació definitiva.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua