Abril 2022 - Núm. 192

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Oferta formativa per al segon trimestre

Entre els mesos d‘abril i juny del 2022 es posen en marxa les següents accions formatives en format videoconferència mitjançant la plataforma Zoom.

Els cursos aborden els reptes dels ens locals i proporcionen eines per a impulsar la tranformació de les polítiques socials en l’àmbit local. Totes les propostes es plantegen des de la necessària perspectiva interseccional per a la consecució de societats més inclusives.

Introducció a la gestió i mediació de conflictes

Acció formativa dirigida als professionals dels ens locals de diferents àrees perquè coneguin què és la mediació i com funionen els serveis de mediació.

Maig i juny de 2022 - Modalitat online

 

Pràctiques restauratives per promoure la convivència

El curs que ofereix coneixements sobre l’enfocament restauratiu i les seves pràctiques i metodologies, destacant l’escolta restaurativa, la identificació de les fases de tot el procés restauratiu responsiu i l’entrenament per a facilitar reunions restauratives amb dues o més persones.

Maig i juny de 2022 - Modalitat online

 

Introducció al marc legislatiu i les competències dels ens locals en la gestió de la immigració

Acció formativa per conèixer el marc legislatiu en matèria d’immigració (normativa estatal, autonòmica i local), reflexionar sobre l’acció dels municipis en l’àmbit de l’estrangeria, donar a conèixer les eines creades per oferir suport al personal  municipal i compartir les casuístiques i problemàtiques més freqüents amb les quals es troben els i les professionals.

Maig i juny de 2022 – Modalitat online

 

Espai de supervisió de la pràctica de la mediació ciutadana

Espais d’acompanyament als mediadors i mediadores en el seu treball diari, on es comparteixen experiències i coneixements, es promou la millora contínua i s’afavoreix la cooperació entre els i les professionals.

Diferents sessions que es duran a terme durant l’any 2022

Modalitat online

 

Com afrontar el racisme, la xenofòbia i els delictes d'odi des de les administracions

Acció formativa que promou la reflexió sobre el racisme com a sistema de dominació i la seva presència en el dia a dia de la societat. Ofereix eines per analitzar com els prejudicis i els estereotips condicionen les nostres expectatives, raonaments i conductes vers els altres, així com els generadors de racisme a la nostra societat.

Abril i maig de 2022 – Modalitat online

 

La mediació en línia en els serveis de mediació ciutadana

Curs adreçat al personal dels serveis de mediació municipals de la Diputació de Barcelona amb la finalitat d’adquirir eines teòriques i pràctiques per abordar mediacions i facilitacions amb mitjans tecnològics, i incorporar noves modalitats mediadores d’atenció a la ciutadania.

Maig de 2022 – Modallitat online

 

Espai COMPARTIM: pràctiques per afavorir la convivència a les comunitats de veïns

Acció formativa que ofereix un espai de reflexió i pràctica compartida, als i les professionals d’aquest àmbit, per a l’intercanvi d’ experiències, neguits i reptes al sector, i  detectar necessitats dels serveis de suport a les comunitats de veïnat, així com noves formes d’organització veïnal i metodologies de treball.

Juny de 2022 – Modalitat online


 

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #192 - Abril 2022