Juliol 2022 - Núm. 195

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Àmbit d'Igualtat i Ciutadania

Presentació del curs La Interseccionalitat a les polítiques públiques

El 7 de juny va tenir lloc a l’espai Francesca Bonnemaison la presentació del curs “La Interseccionalitat a les polítiques públiques”

Teresa Llorens, coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, encarregada de la presentació institucional, va situar el curs dins les polítiques d’innovació social per afrontar desigualtats i per enfortir relacions i la col·laboració entre els ens locals, les entitats del tercer sector i l’àmbit acadèmic.

Va ressaltar l’oportunitat que representa aquesta perspectiva per incloure en el disseny, la implementació i l’avaluació de polítiques, la diversitat de la població a partir de la combinació d’eixos de desigualtat que determinen la realitat de les persones en un context específic.

A continuació, Maria Rodó de Zárate va introduir als participants a l’àmbit amb la conferència La Interseccionalitat: conceptes, reptes i aplicacions. Va tancar la seva intervenció amb l’eina interactiva Relief Maps que permet analitzar i estudiar les desigualtats des de la perspectiva interseccional.

Finalment Gerard Coll-Planas i Glòria Garcia Romeral, coordinadors del curs, van aterrar el concepte en les polítiques locals a partir d’identificar reptes, oportunitats i propostes d’acció tècnica.

El curs, organitzat per l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere | UVic – UCC, de 60 hores lectives, combina sessions presencials amb sessions virtuals i s’estructura en dos mòduls diferenciats. El primer estableix bases teòriques i conceptuals i el segon s’enfoca en la pràctica i la realitat dels ens locals.

Adreçat a persones dels ens locals de la província de Barcelona és gratuït i es portarà a terme entre setembre-desembre de 2022 i gener-maig de 2023.

Butlletí: Feminismes i Igualtat
Número de butlletí: #195 - Juliol 2022