Juliol 2022 - Núm. 195

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Accions de sensibilització en convivència i diversitat adreçades a adolescents i joves

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, a través del Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida, ha impulsat accions educatives, formatives i de sensibilització a 52 locals a partir del suport material de Catàleg 2021, amb un total de 146 activitats, 86 de les quals s’han adreçat a adolescents i joves. Les activitats de sensibilització s’estructuren en tres blocs temàtics: convivència, acollida i, igualtat de tracte.

Tenen com a objectius fomentar el coneixement i el respecte a la diversitat, aprendre a viure en la diversitat des de la cultura diàleg, i afavorir l’abordatge dels conflictes a partir de la visió mediadora.

Aquestes accions adreçades a adolescents i joves tenen una importància cabdal en aquesta etapa, on els prejudicis i estereotips afloren en el dia a dia en les relacions entre iguals. Bona part de les accions s’inclouen dins el currículum escolar com a activitat complementària de l’acció docent.

Les activitats es realitzen en tres modalitats diferenciades: els espais de conversa des d’on es discuteix i es reflexiona entorn les temàtiques des d’una mirada intercultural: tractament dels rumors, discriminacions per raó d’origen, la situació de les persones refugiades, entre d’altres. Els tallers, mitjançant els quals es posa en pràctica la resolució de conflictes i l’aprenentatge de la mediació a partir de treballar des d’una visió crítica la relació amb els altres. Les accions artístiques, en les quals es proposa l’acció teatral i els jocs de rol com a un mitjà per abordar les relacions de convivència i com es manifesten les emocions en el fet de viure junts.

La majoria d’aquestes activitats es desenvolupen principalment en mode presencial i tenen un nivell alt de participació, raó per la qual el nivell de sol·licituds d’aquestes activitats ha anant creixent al llarg dels darrers anys.  

Butlletí: Feminismes i Igualtat
Número de butlletí: #195 - Juliol 2022