Juliol 2022 - Núm. 195

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Segona reunió del projecte Learn. Xarxa de municipis per afrontar el racisme, la xenofòbia i altres formes d’intolerància

El projecte LEARN, liderat per l’Observatori Espanyol contra el Racisme i la Xenofòbia (OBERAXE), té per finalitat millorar les capacitats de les entitats locals per afavorir la inclusió social de tota la ciutadania i garantir la igualtat de tracte i la no-discriminació.

En el projecte també hi participen la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la Policia municipal de Madrid, la Consultora Cidalia i l'Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, a través del Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida.

 

El 16 de juny va tenir lloc la segona reunió amb entitats locals de l’Estat espanyol que han manifestat el seu interès en ser antena local per afrontar el racisme, la xenofòbia i altres formes d’intolerància. Fins al moment, son 34 municipis vinculats a la proposta, alguns d’ells de la província de Barcelona.

En aquesta ocasió, l’objectiu de la reunió va ser presentar la proposta formativa que s’oferirà a les persones participants dels ens locals que col·laboren al projecte. La formació tindrà un enfocament teòric i pràctic i se centrarà en l’atenció, la garantia i la prevenció del racisme i el discurs d’odi principalment. S’estructurarà en una formació presencial i una formació virtual que es podrà seguir a través del web del projecte.

La trobada amb els ens locals també s’ha aprofitat per avançar per informar que abans de finalitzar el projecte es preveu realitzar dos tallers per treballar resultats i presentar les conclusions, els tallers tindran lloc a Madrid i Barcelona.

Butlletí: Feminismes i Igualtat
Número de butlletí: #195 - Juliol 2022