Novembre 2022 - Núm. 197

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Inici d’una nova edició de l’Espai d’intercanvi dels Plans Locals d’Acció Comunitària Inclusiva

L’Espai d’intercanvi dels Plans Locals d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI) compta amb una llarga i reconeguda trajectòria de treball iniciada l’any 2010 i enguany arriba a la seva tretzena edició.

Aquesta nova edició de l’Espai, que es va iniciar el passat 19 d’octubre, es duu a terme de manera presencial a les aules del Pati Manning de l'antiga Casa de Caritat de Barcelona i es preveu que hi participi personal tècnic responsable d’un total de 20 ens locals.

L’objectiu d’aquest Espai és debatre, reflexionar, aportar coneixement i donar respostes de forma col·lectiva a partir de la posta en comú de les pràctiques, les experiències i les dificultats específiques de cada territori. Per tant, es planteja com un laboratori d’idees, un espai d’innovació social a partir del qual poder construir i repensar propostes d’acció i d’organització local per fer front a situacions d’inclusió.

S’ha previst la dinamització de 5 sessions i els àmbits que s’hi treballaran es van decidir de manera participada en la primera sessió. Aquests àmbits abasten tant elements estructurals-organitzatius com elements temàtics-sectorials, però també s’incorporaran tots aquells aspectes de caràcter transversal com la inclusió, la interseccionalitat, la diversitat, el treball comunitari i la innovació social.

Les sessions de treball tenen un caràcter eminentment pràctic i la voluntat és que la creativitat, la participació siguin els ingredients bàsics per definir propostes de treball i orientacions que siguin d’aplicació al món local, amb una utilitat real per als i les professionals que hi participin. A partir de 2022 l’espai passa a ser gestionat per el Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida.

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #197 - Novembre 2022