Novembre 2022 - Núm. 197

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Professionals i acadèmia treballant plegats per incorporar l’enfoc restauratiu a les polítiques de convivència

Els passats 28 i 30 de setembre es van realitzar 4 grups focals al campus de la Universitat Pompeu Fabra, amb una participació total de 30 professionals de Serveis de Mediació Ciutadana i dels àmbits de la convivència.

Els grups focals formen part de la fase de recerca de la Càtedra de mediació ciutadana: pràctiques socials restauratives per promoure la convivència, creada en col·laboració entre l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona i la Fundació Institut d'Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra.

La Càtedra té com a finalitat definir un marc conceptual i de coneixement sistematitzat sobre les pràctiques restauratives que s'apliquen o que es poden aplicar en l'àmbit local, amb la finalitat de promoure i facilitar la utilització de les eines restauratives en les polítiques locals de convivència i oferir eines als equips tècnics vinculats a aquest tipus de programes.

L’objectiu dels grups focals va ser compartir coneixements i reflexionar entorn de l’ús de les pràctiques restauratives per abordar les relacions i, també, recollir reflexions i experiències. Cal dir que les sessions van assolir amb èxit les expectatives de participació.

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #197 - Novembre 2022