Novembre 2022 - Núm. 197

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Comença el “Programa d’intercanvi d’aprenentatge mutu” en el marc del projecte LEARN

La formació és una de les darreres accions del projecte que finalitzarà amb dos tallers més, un dels quals es farà a Barcelona el mes de febrer de 2023.

El projecte LEARN, Local Entities Against Racism Network, està finançat per la Unió Europea i té com a finalitat millorar les capacitats dels ens locals per promoure la inclusió social, afrontar el racisme i garantir la igualtat de tracte i la no-discriminació. És un projecte liderat per l’Observatori contra el Racisme i la Xenofòbia (Oberaxe), i en el qual també hi participen, en qualitat de socis, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la Policia Municipal de Madrid, la Diputació de Barcelona i la consultora Cidalia.

L’acció formativa, que s’ha portat a terme el 27 d’octubre a Madrid, és el resultat d’un dels objectius del projecte per a facilitar una millor comprensió dels conceptes, el marc normatiu, les experiències i promoure l’intercanvi i el treball en xarxa per afrontar el racisme, la xenofòbia i la discriminació.

L’itinerari formatiu comprèn un itinerari formatiu, en modalitat presencial i en línia, a la qual s’hi podrà accedir a través del web del projecte i s’adreça a professionals dels ens locals que treballen en àrees i serveis que s’ocupen de la integració, la convivència, la igualtat de tracte i la no-discriminació, així com a les policies locals. La formació presencial s’ha adreçat específicament a aquells ens locals de l’Estat espanyol que han manifestat el seu compromís en esdevenir antenes locals en la lluita contra el racisme.

Les sessions han anat a càrrec de persones expertes i referents d’ajuntaments capdavanters en polítiques per afrontar el racisme, com Concha Antón de la Universitat de Salamanca, Gemma Pinyol d’Instratègies, les policies municipals de Madrid i Pamplona, el Servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Terrassa i la Fiscalia de delictes d’odi i discriminació de Madrid.

A les sessions hi han participat un total de 40 ens locals de totes les comunitats autònomes i regions de l’Estat, entre els quals professionals dels ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat, Terrassa i Sabadell.

Butlletí: Feminismes i Igualtat
Número de butlletí: #197 - Novembre 2022