Gener 2023 - Núm. 199

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Oferta formativa en els àmbits de convivència, diversitat i cicle de vida. Primer trimestre!

Enguany us presentem una àmplia oferta de formacions adreçades als professionals municipals per impulsar la transformació de les polítiques socials en l’àmbit de la convivència, la mediació, la inclusió, l’acollida, la perspectiva intercultural, la nodiscriminació i la igualtat de tracte, i  el cicle de vida.

A continuació es detallen les diferents accions formatives organitzades des del Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de vida per a aquest primer trimestre.

Podeu aprofundir en els continguts consultant l’eina CERCAFORMA. El cercador d’accions formatives de la Diputació de Barcelona on es recullen les accions programades i en preinscripció.

Oferta formativa primer trimestre 2023:

Introducció al marc legislatiu i les competències dels ens locals en la gestió de la immigració

Curs per conèixer el marc legislatiu en matèria d’immigració (normativa estatal, autonòmica i local) així com les novetats en la llei d’estrangeria, i donar eines al personal municipal.

Febrer i Març 2023 – Modalitat: Presencial

Gestió alternativa de conflictes per afavorir la convivència

Acció adreçada a la policia local per analitzar i entendre el conflicte, treballar l’actitud de les parts en conflicte i l’actitud de la policia, aprofundir en la importància de la tasca policial preventiva i de mediació per afavorir la convivència.

Febrer i Març 2023 – Modalitat: Presencial

Pràctiques restauratives per promoure la convivència. Nivell II

El curs ofereix coneixements avançat entorn l’enfocament restauratiu i les seves pràctiques i metodologies. Adreçat a persones que hagin realitzat el Curs de Pràctiques Restauratives genèric.

Març, abril i maig 2023 – Modalitat Presencial

El paradigma de l'envelliment actiu: implicacions per al món local

Curs per conèixer els paradigmes de l’envelliment i les seves implicacions en la intervenció, treballant conceptes com l’edatisme, la intergeneracionalitat o la perspectiva interseccional i aprofundir en els diferents eixos de discriminació durant l’envelliment.

Març del 2023 – Modalitat Videoformació

Espais de convivència i proximitat: Claus per a la detecció de les violències masclistes

Durant el curs s’ofereixen eines als i les professionals de la mediació, de suport a les comunitats veïnals i la convivència per a la prevenció de les violències masclistes i la detecció de les mateixes en les seves tasques quotidianes.

Març del 2023 – Modalitat Videoformació

La perspectiva intercultural a les polítiques locals

Acció formativa per conèixer les diferents actuacions públiques en relació amb la gestió de la convivència en contextos de diversitat. L’objectiu és aprofundir en el model intercultural i els seus principis rectors i la seva aplicació en l’acció pública.

Març i Abril del 2023 – Modalitat Videoformació

Butlletí: Feminismes i Igualtat
Número de butlletí: #199 - Gener 2023