Maig 2023 - Núm. 202

 

Feminismes 
i Igualtat

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Les Taules per a la convivència es consoliden com a recurs per impulsar la convivència

Les Taules per a la convivència són un dispositiu organitzatiu de caràcter transversal que tenen com a finalitat donar resposta a situacions de conflicte, malestar i desavinença veïnal, així com crear estratègies en promoció de la convivència de manera col·laborativa, coordinada i participativa amb els diferents agents.

Durant el suport tècnic d’enguany, s’han treballat estratègies per abordar conflictes d’usos i sorolls en places i parcs; actes incívics en equipaments municipals. També s’ha elaborat una diagnosi de barri per a millorar les relacions veïnals i generar vincles; s’ha elaborat una campanya de civisme conjuntament amb el veïnat; s’ha realitzat un mapatge per identificar les zones jugables dels espais públics de la ciutat, s’ha revisat i avaluat un projecte d’activitats educatives i lúdiques a les places durant els mesos d’estiu, entre altres.

A més a més, s’han elaborat eines de treball per a la sistematització de la informació que generen les taules i per al seguiment i tancament de les situacions de convivència que s’aborden.

Actualment des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social s’està donant suport i assessorament a prop de 12 municipis que tenen aquest dispositiu, amb el qual impulsen les relacions veïnals i aborden les dificultats de convivència de manera col·laborativa, comunitària i inclusiva.  

Butlletí: Feminismes i Igualtat
Número de butlletí: #202 - Maig 2023