Gener 2022. Núm. 11

Notes jurídiques

S’ha aprovat la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública

Imatge de la nota jurídica

Imatge de la nota jurídica

Podeu consultar la nota jurídica núm. 17 a l’apartat de novetats i notes jurídiques del web de la Gerència dels Serveis d’Assistència al Govern Local i al web de l’Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial.

Amb l’aprovació definitiva i l’entrada en vigor de la Llei 20/2021, es converteix en llei i tàcitament se substitueix el Reial decret llei 14/2021 després d’una tramitació parlamentària urgent i en un context mediàtic. Els ajuntaments han de posar en marxa la seva aplicació i han de saber en quina mesura els afecta. 

Acomiadàvem l’any 2021 amb la publicació de la nota jurídica núm. 16,  que també podeu consultar al web de la Gerència dels Serveis d’Assistència al Govern Local, i en la qual s’abordaven les cinc idees principals sobre els processos d’estabilització del personal temporal. Finalment, tal com es preveia, el Projecte de llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública s’ha aprovat i s’ha convertit en la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, amb un redactat idèntic. 

Aquelles idees resulten plenament vigents, tot i que en aquesta nota jurídica núm. 17 les abordarem novament per simplificar i refondre en un sol text els principals aspectes d’aplicació de la Llei amb caràcter global, que abasti les qüestions principals per a la seva aplicació a les corporacions locals des d’una doble perspectiva: la modificació del Reial decret llei 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic;     la configuració dels processos d’estabilització de personal temporal estructural, i la convocatòria extraordinària d’estabilització de personal temporal de llarga durada.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Gener 2022. Núm. 11

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona