Maig 2021. Núm. 5
Anar a dalt

Destacat

Suport de la Diputació de Barcelona a l’Àrea 5G Catalunya Central, que s’estendrà per les comarques d’Osona, Moianès, Berguedà i Bages

Foto oficial abans de l’acte

Foto oficial abans de l’acte

És un projecte de desenvolupament territorial impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Vic i Creacció . Incideix en quatre àrees de coneixement: sector agroalimentari, Indústria 4.0 (focalitzant en el metall mecànic i la mineria), municipis petits i repoblament rural i drons

Núria Marín reivindica que «capacitar digitalment la ciutadania és la millor aposta que podem fer per a la igualtat d’oportunitats»

Un moment de la participació de Núria Marín a la sessió

Un moment de la participació de Núria Marín a la sessió

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va participar a la jornada «Accions locals per a afrontar els reptes mundials», organitzada per la plataforma Tomorrow City.

Anar a dalt

Actualitat

Jornada «Els processos selectius al món local: reptes de futur i elements d’innovació»

Imatge de la jornada

Imatge de la jornada

La jornada, que va tenir lloc el passat 26 d’abril, es va centrar en el plantejament dels processos selectius en el context normatiu actual per tal que siguin més eficients, aconsegueixin captar talent jove i donin resposta al relleu generacional de les plantilles de personal.

La pandèmia ha intensificat la demanda dels serveis digitals de tramitació

Skylight studio / Shutterstock.com

Skylight studio / Shutterstock.com

Durant el 2020, les mesures estrictes de confinament domiciliari van intensificar l'ús del canal digital. Les dades de la tramitació electrònica en el global dels ens locals beneficiaris dels Serveis de Transformació Digital SeTDIBA així ho posen de manifest. 

Anar a dalt

Notícies

Participem en una xerrada sobre els reptes de la connectivitat en un escenari glocal

Portada de la presentació exposada durant la sessió

Portada de la presentació exposada durant la sessió

La Diputació de Barcelona va participar a la jornada «Accions locals per a afrontar els reptes mundials» en la sessió dedicada a la connectivitat i als reptes dels governs locals per a abordar unes desigualtats cada cop més grans en relació amb la bretxa digital.

El Síndic de Greuges publica l'’Informe sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern’

Sergii Gnatiuk / Shutterstock.com

Sergii Gnatiuk / Shutterstock.com

El Síndic de Greuges ha publicat l'informe anual que mesura l'estat de la transparència, l'accés a la informació pública i el bon govern de les institucions públiques catalanes. Destaquem en aquesta notícia algunes de les reflexions que consten en aquest informe.

L’empadronament és gratuït!

Infografia sobre el procés d'empadronament

Infografia sobre el procés d'empadronament

Arran de la situació actual de crisi per la COVID-19 ha augmentat la necessitat de la ciutadania de fer tràmits d’empadronament, i de fer-los de manera telemàtica.

El Pla estratègic de l’Àrea, al web

Fullet informatiu sobre el Pla estratègic

Fullet informatiu sobre el Pla estratègic

Podeu consultar en un nou espai web el Pla estratègic de l’Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial i les accions i materials a través dels quals s'està implementant.

Anar a dalt

Formació

Gestió d'informes i comunicacions postreunions

Portada del recurs

Portada del recurs

No recordes els terminis acordats a la reunió de dilluns? Necessites informar de com evoluciona un projecte a partir d'un imprevist? El recurs del CRAF «Gestió d'informes i comunicacions postreunions» és la teva eina! Elabora un informe postreunió i fes el seguiment de les tasques i objectius acordats.

Conceptes bàsics del procediment administratiu

Imatge del curs

Imatge del curs

El curs «Conceptes bàsics del procediment administratiu» ofereix una aproximació al procediment administratiu. A les unitats didàctiques d'aquest curs es contextualitzen els orígens i conceptes clau del procediment administratiu, se’n detallen les principals novetats i es fa una introducció al seu cicle de vida.

Les accions del BAF ara tenen vídeo

Imatge pròpia

Imatge pròpia

Ara cada una de les accions formatives del BAF està introduïda per un breu vídeo de presentació. Tots aquests audiovisuals estan en una llista de reproducció específica del canal de Youtube de Formació.

Cicle de converses directives

Imatge del web del cicle de converses

Imatge del web del cicle de converses

El cicle de converses es va iniciar el mes de setembre de 2020. S’ha creat un espai al web de Formació on es llisten els convidats de les converses i es van publicant els vídeos de les converses directives.

Anar a dalt

Observatori local

Els ajuntaments estrenen webs

Portada del nou web de Sant Feliu de Codines

Portada del nou web de Sant Feliu de Codines

Les últimes setmanes, tres municipis de la demarcació han estrenat web institucional gràcies al suport de la Diputació: Bagà, Sallent i Sant Feliu de Codines. La creació dels portals institucionals és una de les línies de suport als municipis del Catàleg de serveis.

Promovem l’alta velocitat al territori

TierneyMJ / Shutterstock.com

TierneyMJ / Shutterstock.com

La Diputació de Barcelona ha lliurat estudis de provisió de banda ampla als ajuntaments d’Arenys de Munt, Bigues i Riells, Cardedeu, Esparreguera, Montornès del Vallès i Torelló per impulsar la connectivitat d’alta velocitat al territori. 

Finalitzen la implementació de SeTDIBA Cabrera d'Anoia, Callús, Castellfollit del Boix i Fonollosa

Captura d'una de les sessions de treball

Captura d'una de les sessions de treball

En el darrer mes, s'ha finalitzat amb èxit la implementació de SeTDIBA en els ajuntaments de Cabrera d'Anoia, Callús, Castellfollit del Boix i Fonollosa.

Promovem la governança de les TIC a Castellví de Rosanes, la Garriga i Sant Just Desvern

Diagrama de Gantt amb el full de ruta d'un dels projectes

Diagrama de Gantt amb el full de ruta d'un dels projectes

Durant les últimes setmanes, tres ajuntaments més han rebut assistències tècniques per a la governança de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Anar a dalt

Notes jurídiques

Nota jurídica núm. 15: 10 preguntes freqüents sobre el procediment de selecció de personal al servei de les entitats locals

Portada de la nota jurídica

Portada de la nota jurídica

Ja podeu consultar la quinzena nota jurídica a l’apartat de novetats i notes jurídiques del web de la Gerència dels Serveis d’Assistència al Govern Local i al web de l’Àrea.

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona