Novembre 2022 - #160
TwitterYoutube

Renovables 2030

Una setantena de xarxes de calor a la província de Barcelona, amb el suport de la Diputació

La província de Barcelona té 72 xarxes de calor amb biomassa forestal amb una potència de 32.724 kW i una producció energètica de 40 GWh. La majoria de les instal·lacions han comptat amb el suport tècnic o econòmic de la Diputació de Barcelona per a la seva posada en marxa.

 

Segons l’Observatori de la Biomassa d’AVEBIOM, Catalunya és la comunitat autònoma amb més xarxes de calor de tot Espanya: 213 de les 469 inventariades, de les quals el 58% se situen en municipis de menys de 5.000 habitants (Font: Cataluña y Castilla y León, la avanzadilla de las redes calor con biomassa en España).

A la província de Barcelona, hi ha 72 xarxes de calor amb biomassa forestal, la majoria impulsades per la Diputació de Barcelona: 68 són d’estella; 2, de pèl·let; 1 de sarment; i 1, de llenya. L’ús d’aquesta classe de combustible per a la producció d’energia tèrmica s’està generalitzant a tot Europa perquè és neta i econòmica i contribueix a potenciar la gestió forestal.

 

Biomassa pel Clima

La Diputació de Barcelona inverteix en instal·lacions de biomassa per a ús tèrmic i finança projectes executius per implantar-ne en equipaments municipals. Entre els projectes que està impulsant, hi ha Biomassa pel Clima, que compta amb un pressupost de 3,8 milions d’euros per a un total de 14 calderes de biomassa. Les instal·lacions, 13 ja en funcionament, donen servei a una quarantena d’edificis municipals amb un total de 4.014 kW de potència instal·lada i una producció tèrmica anual estimada de 7.000 MWh i comportaran un estalvi de 1.200 tones anuals de CO₂ eq. El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Butlletí: e-ambient
Número de butlletí: #160 - Novembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors