Novembre 2022 - #160
TwitterYoutube

Educació i Sostenibilitat

‘Llegim el riu’, a les primeres jornades de ciència ciutadana de Sabadell

Presentació de Llegim el riu a Sabadell

Presentació de Llegim el riu a Sabadell

Les sessions es van celebrar el 18 i 19 d'octubre i van reunir representants dels àmbits científic i educatiu, que van compartir projectes a l'entorn de la ciència ciutadana.

 

 

 

 

Una de les experiències compartides va ser Llegim el riu, un projecte de ciència ciutadana a l’entorn del riu Llobregat i els seus afluents per afavorir-ne el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció, que va arrencar l'any passat. Suma ciutadania i recerca ecològica dels rius a partir d’espais d’innovació social creats a les biblioteques municipals. Amb els resultats d’aquest procés científic i divulgatiu, es cocreen amb la ciutadania recomanacions de polítiques públiques per gestionar i conservar el patrimoni fluvial d’aquests entorns. "Amb aquest projecte hem donat visibilitat a la ciència ciutadana i a l’eina RiuNet, alhora que hem ajudat a millorar-la. Hem potenciat el paper de la ciutadania en la gestió municipal aportant-hi les seves idees, que s’estan executant", subratlla José Luis Herrera, tècnic de l'Oficina Tècnica d'Educació i Promoció Ambiental i responsable del projecte a la Gerència de Serveis de Medi Ambient.

Les localitats participants enguany són Abrera, Gironella, Pallejà, Sant Vicenç de Castellet, Santa Coloma de Cervelló, Igualada, l'Hospitalet de Llobregat, Manresa, Navarcles, Puig-reig, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Olesa de Montserrat, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Feliu de Llobregat, Rubí i Sant Pere de Riudebitlles.

Llegim el riu és una iniciativa transversal de la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els ajuntaments i les biblioteques municipals, l’eina de ciència ciutadana RiuNet del grup de recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i l’associació Hàbitats.

 

 

Més informació:

 

 

El projecte "Va d'aigua" té com a objectiu principal oferir suport a equipaments i projectes d’educació ambiental impulsats per ens locals i que treballen per conservar i difondre els valors dels sistemes aquàtics continentals. 

Butlletí: e-ambient
Número de butlletí: #160 - Novembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors