Desembre 2022 - #161
TwitterYoutube

CONAMA 2022. Llegim el riu, un exemple de ciència ciutadana

Sessió tècnica d'Educació ambiental

Sessió tècnica d'Educació ambiental

En el marc de Congrés Nacional de Medi Ambient, es va presentar Llegim el riu, iniciativa de recerca participativa de preservació del patrimoni fluvial a l'entorn del Llobregat.

 

 

 

 

La iniciativa és un projecte transversal de la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els ajuntaments i les biblioteques municipals, l’eina de ciència ciutadana RiuNet del grup de recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i l’associació Hàbitats. El projecte vol complementar-ne un de ciència ciutadana a l’entorn del riu Llobregat i els seus afluents per afavorir el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció. 

Després de dues edicions de Llegim el riu, més 300 persones de 23 municipis han descobert  l'estat ecològic d'un tram del riu i també els impactes més importants que alteren aquest ecosistema. A partir d'aquest estudi científic s'han proposat més de 50 actuacions per millorar la qualitat del riu.

"Aquesta manera d'apropar la ciència a les persones usuàries de 23 biblioteques ha permès la implicació de la ciutadania en la implementació d'accions de millora de la qualitat dels ecosistemes aquàtics", subratllava José Luis Herrera, tècnic de l'Oficina Tècnica d'Educació i Promoció Ambiental (OTEPA) en la sessió tècnica Educació ambiental de CONAMA 2022. "Abans d'actuar han treballat com a científiques i científics per conèixer l'estat ecològic d'un tram del riu aplicant el mètode de l'app RiuNet de la Universitat de Barcelona", comentava Herrera. 

 

Més informació:

 

 

El projecte "Va d'aigua" té com a objectiu principal oferir suport a equipaments i projectes d’educació ambiental impulsats per ens locals i que treballen per conservar i difondre els valors dels sistemes aquàtics continentals. 

Butlletí: e-ambient
Número de butlletí: #161 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors