Desembre 2022 - #161
TwitterYoutube

Educació i Sostenibilitat

Prop de 400 alumnes participen en l'aprenentatge servei de la 2a edició de Mercats sostenibles

La campanya s'ha realitzat entre octubre i desembre

La campanya s'ha realitzat entre octubre i desembre

La campanya, impulsada per la Diputació, s'ha realitzat a nou mercats municipals de Vilafranca del Penedès, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Igualada.

 

 

 

 

Un total de 379 alumnes de vuit centres educatius han participat en la segona edició de 'Mercats sostenibles. Adeu als plàstics d'un sol ús', que engloba una campanya comunicativa als mercats municipals i un projecte d’aprenentatge servei (ApS) amb estudiants dels instituts dels municipis participants. Les accions van adreçades a usuaris i paradistes del mercat amb l’objectiu de reduir els residus plàstics i embolcalls d’un sòl ús en les compres de productes alimentaris. 

La segona edició s'ha desenvolupat en nou mercats municipals, amb 302 parades, de les localitats de Vilafranca del Penedès, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Igualada.

 

Aprenentatge servei

Els projectes d’aprenentatge servei s'han realitzat a l'IES Vilafranca 2 (Vilafranca del Penedès), Institut Les Termes (Sabadell), IES Olorda (Sant Feliu de Llobregat), IES Àngela Bransuela (Mataró), IES Anselm Clavé (Mollet del Vallès), IES Baix Mar (Vilanova i la Geltrú), Institut Vedruna Vall (Terrassa) i Escola Pia (Igualada).

La Diputació de Barcelona dona suport als instituts amb dues sessions d’aprenentatge i quatre hores presencials de servei al mercat amb l’acompanyament i guiatge d’una educadora i ofereix una guia completa amb materials i orientacions per dur a terme tot el projecte . D’altra banda, els ajuntaments, a través de personal tècnic de mercats i de medi ambient, organitzen una visita guiada al mercat municipal per a tots aquells alumnes que participen a l’ApS amb l’objectiu de conèixer el mercat i establir un primer contacte amb els paradistes.

'Mercats sostenibles' es va iniciar el curs passat 2021-2022 amb la realització de la campanya comunicativa i el projecte d’aprenentatge servei als municipis de Rubí, Manresa i Viladecans.

Butlletí: e-ambient
Número de butlletí: #161 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors