Març 2023 - #164
TwitterYoutube

Recursos

Nous recursos educatius del 'Va d’aigua'

El programa incorpora nous recursos

El programa incorpora nous recursos

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, oferim als municipis noves activitats de "Va d'aigua". Aquest programa té per objectiu principal oferir suport a equipaments i projectes d’educació ambiental impulsats per ens locals i que treballen per conservar i difondre els valors dels sistemes aquàtics continentals.

 

 

 

 

Els nous recursos del programa Va d’aigua són:

  1. Qui viu a la bassa? és una activitat educativa per conèixer els amfibis, la seva biologia, comportament i paper als ecosistemes, entre altres, i descobrir les causes i conseqüències de les seves problemàtiques.
    Està adreçada al cicle superior de primària i està dividida en 3 sessions. Per a més informació sobre l’activitat podeu accedir al web.
  1. Inforius és una sèrie de definicions dels conceptes més comuns relacionats amb els ecosistemes aquàtics continentals. A més d’una breu definició, a cada fitxa trobareu enllaços i vídeos per a saber-ne més. Disponible properament a Llegim el riu.
     
  2. Bestioles que parlen!  és un joc de cartes per comprendre què ens volen dir els macroinvertebrats (els petits habitants del riu). L’anàlisi de la qualitat de l’aigua d’un riu a través de la identificació dels seus petits habitants, els macroinvertebrats, no és una tasca fàcil per a no iniciats però és una de les maneres més atraients i interessants per aprendre la complexitat d’un ecosistema aquàtic, la composició de les seves comunitats i com els afecten els canvis en la qualitat i les característiques físiques del riu, com és la velocitat de l’aigua.
    Amb aquesta proposta busquem resoldre per una banda la dificultat d'identificar i classificar els macroinvertebrats de riu utilitzant les claus dicotòmiques tradicionals, que acostumen a ser perdedores i poc atractives. I per l’altra, motivar a través del joc l’aprenentatge dels diferents ordres i famílies de macroinvertebrats i la seva capacitat bioindicadora de la qualitat de l’aigua.
    Properament, podreu trobar més informació sobre el joc i com demanar-lo en préstec al nostre cercador de recursos

 

 

El projecte "Va d'aigua" té com a objectiu principal oferir suport a equipaments i projectes d’educació ambiental impulsats per ens locals i que treballen per conservar i difondre els valors dels sistemes aquàtics continentals. 

Butlletí: e-ambient
Número de butlletí: #164 - Març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors