Març 2023 - #164
TwitterYoutube
Foto: Sergio Ramos / Diputació de Barcelona Foto: Sergio Ramos / Diputació de Barcelona

Foto: Sergio Ramos / Diputació de Barcelona

Foto: Sergio Ramos / Diputació de Barcelona

Amb el lema “Idees per repensar, accions per transformar”, l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona ha organitzat el cinquè Fòrum de Medi Ambient i Món Local, un esdeveniment que reuneix cada quatre anys agents públics i privats de l’àmbit de la sostenibilitat, i comparteix treball i experiències del món local. Mataró ha estat l’emplaçament escollit per allotjar aquesta edició, ciutat amb un llarg recorregut de polítiques ambientals punteres.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat celebra la 23a Assemblea general

Foto: Sergio Ramos / Diputació de Barcelona

Foto: Sergio Ramos / Diputació de Barcelona

En el marc del V Fòrum de Medi Ambient i Món Local, la Xarxa va celebrar la 23a Assemblea general, on va aprovar la integració dels ajuntaments de Cabrera de Mar i de Santa Maria de Besora i de l’entitat Pla estratègic metropolità de Barcelona i la Declaració de Mataró.

El projecte europeu Life eCOadapt50, al V Fòrum de Medi Ambient i Món Local

Participants la sessió de treball que es va fer al Fòrum

Participants la sessió de treball que es va fer al Fòrum

El V Fòrum de Medi Ambient i Món Local ha acollit l’acte de llançament de Life eCOadapt50, d'adaptació al canvi climàtic en 19 territoris de Catalunya, coordinat per Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona. En el marc del certamen, se n'ha constituït el Comitè directiu. 

Go top

Governança

Subvencions per a entitats ambientals 2023-2024

Convocatòria oberta fins el 23 de març

Convocatòria oberta fins el 23 de març

La Diputació de Barcelona ha aprovat una nova convocatòria de subvencions adreçades a entitats ambientals sense ànim de lucre que desenvolupin projectes i activitats de caire ambiental als municipis de menys de 300.000 habitants la província de  Barcelona.

21 entitats ambientals reben el suport de la Diputació de Barcelona

Projecte subvencionat Escoles for Future!

Projecte subvencionat Escoles for Future!

Hem publicat els resultats de la justificació de la convocatòria de subvencions a entitats ambientals sense ànim de lucre pel període 2021-2022. Vint-i-una entitats han rebut el nostre suport per valor acumulat de més de cent mil euros.

Go top

Renovables 2030

Malgrat de Mar substitueix les calderes de gas de dues escoles per unes altres de biomassa amb un ajut de Renovables 2030 de la Diputació

Xesco Gomar visita les instal·lacions

Xesco Gomar visita les instal·lacions

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha substituït les calderes de gas de les escoles Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i Soler per unes altres de biomassa. Les noves infraestructures produiran prop de 249.000 kWh/any i cobriran les necessitats de calefacció dels dos equipaments educatius. El diputat d'Acció Climàtica, Xesco Gomar, va visitar al febrer les instal·lacions.

Finalitzades les 14 calderes de “Biomassa pel clima” de la Diputació de Barcelona, d'un pressupost de 3,8 milions d'euros finançat amb FEDER

Caldera de biomassa d'Argentona

Caldera de biomassa d'Argentona

Catorze equipaments municipals dels municipis dAlella, Argentona, Balenyà, Caldes de Montbui, el Figaró-Montmany, l'Ametlla del Vallès, Monistrol de Calders, Navàs, Olost, Sant Fruitós del Bages, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Vilamajor, Santa Margarida de Montbui i Vilassar de Dalt ja disposen d’una caldera de biomassa forestal per a calefacció i aigua calenta.

Go top

Adaptació al canvi climàtic

Justícia climàtica i social, darrer seminari del cicle d'accions locals per a l'adaptació al canvi climàtic

En aquesta darrera jornada, es van compartir estudis, metodologies i projectes que inclouen la perspectiva de la justícia social en les polítiques d’adaptació al canvi climàtic. El cicle ha estat organitzat per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Go top

Contaminació atmosfèrica

Estudis dels camps electromagnètics generats per línies elèctriques i antenes de telefonia mòbil

L'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental realitza estudis dels camps electromagnètics generats per línies elèctriques i antenes de telefonia mòbil. Al web pots consultar els darrers estudis lliurats als ajuntaments.

Estudis de la qualitat de l'aire amb les unitats mòbils i amb les unitats de partícules

Al nostre web pots consultar les ubicacions actualitzades de les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica i de les unitats de partícules. També hi trobaràs els darrers estudis lliurats als ajuntaments.

Go top

Residus i Economia circular

Les formacions de l’ASDE s’apropen a la comarca del Maresme

La formació es farà quatre dimarts de març

La formació es farà quatre dimarts de març

El Maresme ha estat la comarca escollida per realitzar una de les formacions organitzades per l’ASDE. Aquest mes de març, el personal de les deixalleries podrà gaudir de quatre sessions sobre la gestió d’aquestes instal·lacions i les diferents tipologies de residus que s’hi poden trobar.

Visites guiades a les deixalleries per a centres educatius i ciutadania

Els tallers pretenen promoure un model d’economia circular

Els tallers pretenen promoure un model d’economia circular

Amb les visites a les deixalleries infants, joves i adults coneixen de primera mà com fer ús d’aquests equipaments, analitzen els beneficis que s’obtenen en recuperar els diferents objectes que s'hi poden portar i reflexionen sobre l’elevat volum de deixalles que es genera cada dia.

Go top

Educació i Sostenibilitat

El nou currículum escolar, una oportunitat per a l’educació ambiental

El taller es va celebrar al Pati Manning de Barcelona

El taller es va celebrar al Pati Manning de Barcelona

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) van coorganitzar el passat divendres 3 de febrer el taller vivencial "El nou currículum escolar, una oportunitat per a l’educació ambiental".

Més de 300 persones han participat al Llegim el riu

Trobada a Rubí

Trobada a Rubí

En dos anys de projecte, hi han participat més de 300 persones de 23 localitats de la conca del Llobregat. El 16 de febrer ens vam reunir a la biblioteca Mestre Tauler de Rubí amb la primera i segona promoció de tàndems, formats per personal de la biblioteca i de Medi Ambient.

Go top

Recursos hídrics

El rendiment de les xarxes d'abastament d'aigua potable és de quasi el 78% de mitjana als municipis del Cercle

Aquest percentatge indica que cada 10 litres que s’injecten a la xarxa se’n perden 2,2. Els municipis participants a la darrera edició del Cercle d’abastament d’aigua han posat de manifest la necessitat d'invertir en la renovació i actualització d'aquesta infraestructura per augmentar-ne el rendiment i reduir les pèrdues d'aigua.

Go top

Formació

Visita el nostre web i consulta el calendari amb els propers cursos programats.

Go top

Recursos

Imatge de la campanya Imatge de la campanya

Imatge de la campanya

Imatge de la campanya

 

L'ACA, la Diputació de Barcelona i l'AMB, amb la coordinació de la Xarxa, us presentem un any més un conjunt de recurs de suport per animar als ens locals a adherir-vos i organitzar accions en el marc del Dia Mundial de l'Aigua.

El programa incorpora nous recursos El programa incorpora nous recursos

El programa incorpora nous recursos

El programa incorpora nous recursos

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, oferim als municipis noves activitats de "Va d'aigua". Aquest programa té per objectiu principal oferir suport a equipaments i projectes d’educació ambiental impulsats per ens locals i que treballen per conservar i difondre els valors dels sistemes aquàtics continentals.

Go top

Agenda

  Centre d'Estudis del Mar (passeig Marítim, 72. Sitges).
Consulta les properes activitats!

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors