Butlletí #internacionalDiba
Setembre de 2022 - #81

Guerra Ucraïna: Kit en clau de pau

Imatge: FundiPau

Imatge: FundiPau

La guerra a Ucraïna és una catàstrofe humanitària. Cal reclamar ara més que mai polítiques de pau i prevenció de conflictes. En aquest sentit, l'entitat FundiPau ha engegat el projecte «Guerra a Ucraïna: kit de resposta en clau de pau», que rep el suport de la Diputació. 

La immediata resposta solidària de molts ajuntaments i de la ciutadania ha comportat que ja en molts municipis del nostre voltant tinguem molts ciutadans ucraïnesos començant a fer vida entre nosaltres. 

Però la guerra suposa altres impactes menys directes però profundament preocupants per l’estat de la salut de la pau i els drets humans arreu. La guerra ha evidenciat que cal aprofundir en la prevenció de conflictes, desenvolupar estratègies de seguretat compartida, teixir aliances i complicitats entre els diversos països, aprofundir en el desarmament i el control d’armes, promoure polítiques de seguretat humana, defensa dels drets humans i promoció dels espais de pau. En aquest context, creix la necessitat d’acompanyar, facilitar, compartir i activar respostes ciutadanes, socials i municipals en clau de pau. La província de Barcelona ha de ser motor actiu de la construcció de pau.

El projecte «Guerra a Ucraïna: kit de resposta en clau de pau» neix amb aquest propòsit, i planteja la realització de xerrades arreu de la província de Barcelona; la creació d’una nova web amb anàlisi i sensibilització sobre el conflicte i la necessitat de construir la pau; i l’elaboració d’una publicació sobre totes aquestes qüestions.
 
Les xerrades i conferències previstes en el projecte s’han inclòs en el Banc de Recursos d’Educació per a la Ciutadania Global, recull de recursos d’ECG finançats per la Diputació de Barcelona que es posen a disposició dels ajuntaments, consell comarcals i mancomunitats. Per a sol·licitar aquests recursos us podeu adreçar directament a l’entitat o municipi indicat a la fitxa del recurs per a sol·licitar-lo de manera gratuïta.

[+] FundiPau

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #81 - Setembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat