Butlletí #internacionalDiba
Setembre de 2022 - #81
Anar a dalt

Novetats

Nou material formatiu Europa

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Si ets regidor o regidora d’Afers europeus i d’estratègia internacional, la Diputació de Barcelona t’ofereix un nou material autoformatiu, en format virtual, que et donarà resposta a moltes de les qüestions que has de saber per impulsar aquesta política i la seva gestió.

Nou material formatiu Cooperació

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Si ets regidor o regidora de Cooperació al desenvolupament, la Diputació de Barcelona t’ofereix un nou material autoformatiu, en format virtual, que et donarà resposta a moltes de les qüestions que has de saber per impulsar aquesta política i la gestió d’aquesta àrea. 

Anar a dalt

Opinió

Imatge: Comissió Europea Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

El 22 de juny de 2022, la Comissió Europea llançava la convocatòria pública del programa «Construir Europa amb les autoritats locals», proposta de projecte pilot que vaig presentar el 2020 al Parlament Europeu i que té com a objectiu reforçar la visibilitat de les polítiques europees i la presència de la Unió a tots els seus municipis, especialment en aquells que compten amb menys de cent mil habitants, localitats que no acostumen a ser les principals destinatàries de les campanyes de divulgació de la UE. 

Nova xarxa d’electes corresponsals

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

L’Oficina Europa i Estratègia Internacional organitza el 30 de setembre una jornada en línia de presentació de la iniciativa «Construir Europa amb els ens locals (BELC)»: una xarxa d’electes corresponsals locals que promoguin la comunicació en temes d’interès local sobre la UE.

Guerra Ucraïna: Kit en clau de pau

Imatge: FundiPau

Imatge: FundiPau

La guerra a Ucraïna és una catàstrofe humanitària. Cal reclamar ara més que mai polítiques de pau i prevenció de conflictes. En aquest sentit, l'entitat FundiPau ha engegat el projecte «Guerra a Ucraïna: kit de resposta en clau de pau», que rep el suport de la Diputació. 

Món local: Empoderem el jovent

Imatge: Comitè de les Regions de la UE

Imatge: Comitè de les Regions de la UE

La Diputació de Barcelona organitza un taller virtual sobre l’empoderament juvenil a escala local en el marc de la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats l'11 d’octubre. La corporació lidera un partenariat en el marc d’aquest esdeveniment anual europeu. Inscriu-t’hi!

Fòrum d’electes iberoamericanes

Imatge: Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas

Imatge: Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas

Els pròxims 22 i 23 de setembre de 2022 se celebra a Ciutat de Mèxic el llançament del «I Fòrum d’alcaldesses i electes iberoamericanes» impulsat per la Diputació de Barcelona, la governació de Ciutat de Mèxic, l'Alcaldía Mayor de Bogotá i la Intendencia de Montevideo.

Prioritats Presidència Txeca UE

Imatge: Consell de la Unió Europea

Imatge: Consell de la Unió Europea

«Europa com a tasca»: les prioritats de la presidència txeca del Consell de la Unió. El passat 1 de juliol, la República Txeca va agafar el relleu de França al capdavant del Consell, assumint la presidència rotatòria en un context marcat per la pandèmia i per la guerra a Ucraïna.

Nova etapa de l’Observatori

Imatge: Observatori de Cooperació Descentralitzada

Imatge: Observatori de Cooperació Descentralitzada

A punt d’arribar al 20è aniversari, l’Observatori de Cooperació Descentralitzada ha llançat un document de presentació de la seva nova etapa, alhora que ha publicat la relatoria de la VIII Conferència celebrada els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol de 2022 a Barcelona. 

21/09 Dia Cooperació Transfronterera

Imatge: https://ecday.eu/materials-graphic/

Imatge: https://ecday.eu/materials-graphic/

El Dia de la Cooperació Transfronterera Europea, European Cooperation Day en anglès, i també conegut com a «EC Day», se celebra cada 21 de setembre. Aquest dia commemora el mixt de cultures i realitats econòmiques europees, així com la necessitat d’entesa entre elles.

21/09 Dia Internacional de la Pau

Imatge: Nacions Unides

Imatge: Nacions Unides

El dimecres 21 de setembre se celebra, a iniciativa de Nacions Unides, el Dia Internacional de la Pau. Diversos ens locals de la província es fan ressò d’aquesta cita i programaran activitats d’educació i sensibilització en el foment de la cultura de Pau i la no-violència. 

Jornada URBACT Manresa: ODS

Imatge: Ajuntament de Manresa

Imatge: Ajuntament de Manresa

Global Goals for Cities Manresa és un esdeveniment URBACT presencial, vinculat a la localització de les agendes globals i, especialment, dels ODS a les ciutats. Es desenvoluparà els dies 22 i 23 de setembre de 2022, i compta amb el suport de la Diputació.

Crida: Campanya EDLS 2022

Imatge: PLATFORMA i Diputació de Barcelona

Imatge: PLATFORMA i Diputació de Barcelona

L’edició del 2022 de la campanya dels Dies Europeus de la Solidaritat Local tindrà lloc del 15 al 30 de novembre a tota Europa. L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona facilita l’adhesió dels ens de la província a la campanya i materials de difusió.

Compra innovadora i responsable

Imatge: Partenariat de l’UAPP de la UE

Imatge: Partenariat de l’UAPP de la UE

La Diputació participa a partir d’ara en el Partenariat de l’Agenda Urbana de la Unió Europea en compra pública innovadora i responsable (Urban Agenda Partnership on Innovative and Responsible Public Procurement), per col·laborar en aquesta estratègia ambiciosa.

60è Aniversari de l’ANUE

Imatge: ANUE

Imatge: ANUE

El dia 22 de setembre l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE) organitza el seminari «El Multilateralisme centrat en les persones: El paper de la societat civil en les Nacions Unides». Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Estudi: Càrrega administrativa UE

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

L’estudi anual de la càrrega administrativa que elabora anualment la Comissió Europea ha reconegut la tasca de la xarxa RegHub, de la qual n’és membre la Diputació de Barcelona, i de les contribucions i compromís de seguiment per tal de simplificar i modernitzar la legislació.

EqualMED: Terrassa visita Tetuan

Imatge: Ajuntament de Terrassa

Imatge: Ajuntament de Terrassa

Una delegació de representants polítiques de l’Ajuntament de Terrassa ha visitat la ciutat marroquina de Tetuan, del 17 al 20 de juliol, per implementar un projecte pilot de cooperació en polítiques d’igualtat de gènere, centrat especialment en l’impuls d’un Ple de Dones. 

Sant Boi: Premi Nova Bauhaus

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

Sant Boi de Llobregat ha resultat una de les ciutats premiades de la primera convocatòria de la Nova Bauhaus Europea, amb la proposta «L’Olivera DigitALL», la transformació d’un equipament en un espai educatiu digital i sostenible per a tothom públic i innovador obert al municipi.

Canviar l’educació: canviar el món

Imatge: LaFede.cat

Imatge: LaFede.cat

14 i 15 d’octubre: Terrassa acollirà la IV trobada Canviar l’educació per canviar el món que recupera la presencialitat i es desplaça pel territori, on es podran escoltar 18 experiències educatives transformadores. La Diputació participa d’aquesta iniciativa liderada per LaFede.cat.

Anar a dalt

Agenda

Consulta la nostra agenda

A l'agenda de la pàgina web de la Direcció de Relacions Internacionals trobaràs informació sobre els actes que organitzem i altres esdeveniments en què col·laborem amb altres ens locals i entitats.

Anar a dalt

Recomanem

Nous informes CGLU: ODS i igualtat

Imatge: CGLU

Imatge: CGLU

El passat mes de juliol, l'Organització mundial de ciutats i governs locals units, CGLU, en el marc del Dia dels Governs Local i Regionals al Fòrum Polític d’Alt Nivell, va presentar noves dades sobre la localització dels ODS, la seva anàlisi país a país i la igualtat de gènere.

Jornada de foment cultura de pau

Imatge: Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos

Imatge: Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos

La xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau i l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos organitzen, el 7 d’octubre, una jornada sobre polítiques de memòria històrica i cultura de pau en municipis petits i mitjans de Catalunya, amb la participació de la Diputació de Barcelona.

Nova EIT Cultura i creativitat

Imatge: Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT)

Imatge: Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT)

El consorci «Innovation by Creative Economy», amb participació catalana, ha estat seleccionat per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) per impulsar la competitivitat de les indústries culturals i creatives europees mitjançant la societat EIT Culture & Creativity.

Màster Cooperació i Globalització

Imatge: Universitat de Barcelona

Imatge: Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona, amb la Fund. Món 3 i la Fund. Solidaritat UB, organitza la XXXI edició del Màster «Globalització, desenvolupament i cooperació», especialitzat en economia internacional, i en la teoria i la pràctica del desenvolupament i de la cooperació internacional.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat