Butlletí #internacionalDiba
Setembre de 2022 - #81

Fòrum d’electes iberoamericanes

Imatge: Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas

Imatge: Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas

Els pròxims 22 i 23 de setembre de 2022 se celebra a Ciutat de Mèxic el llançament del «I Fòrum d’alcaldesses i electes iberoamericanes» impulsat per la Diputació de Barcelona, la governació de Ciutat de Mèxic, l'Alcaldía Mayor de Bogotá i la Intendencia de Montevideo.

El Fòrum, que té una dimensió de procés i pretén sostenir-se en el temps i obrir-se a nous participants, celebra la seva primera trobada aquest mes a Ciutat de Mèxic. 

A la trobada coorganitzada per les diferents entitats impulsores, s’espera que hi acudeixin unes 50 electes la regió iberoamericana, i té per objectiu reforçar i multiplicar la presència i la incidència de les dones en els càrrecs públics locals, acabar amb les agendes d’exclusió i privilegis i construir una nova forma de fer política incloent; i fer front a l’actual crisi sistèmica des d’un nou enfocament multidimensional, universal i interdependent de desenvolupament, tal com proposen les noves agendes globals.

Al Fòrum hi participarà la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, la diputada adjunta a la Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals i alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz; l’alcaldessa de Sabadell, Marta Ferrés; i l’alcaldessa de Sant Adrià del Besòs, Filomena Cañete. A la delegació d’alcaldesses de la província els acompanyarà la Direcció de Relacions internacionals de la Diputació de Barcelona, qui està coorganitzant la trobada amb les institucions sòcies llatinoamericanes. 

L’esdeveniment es concep com una aliança entre diferents governs locals iberoamericans, liderats per dones, que busca generar espais de trobada, reflexió, intercanvi, formació i incidència per millorar el lideratge feminista, avançar cap a un nou municipalisme capaç de construir polítiques locals a la regió iberoamericana, des d’un enfocament de drets que permeti avançar cap a un nou model de desenvolupament incloent i sostenible. 

La trobada s’articula entorn de dos dies de treball. Un de més tècnic i un de més polític on, a partir del document base elaborat per la cooperativa feminista Almena encarregat per l’Oficina de Cooperació de la Diputació, es profunditzarà en els quatre eixos de treball que s’han prioritzat entre les quatre institucions participants: a) transversalitat i promoció de la igualtat de gènere en totes les polítiques públiques, b) economia feminista i de cures, c) polítiques per prevenir i erradicar la violència per raons de gènere i d) incentivar la participació política de les dones. 

Una vegada celebrada la trobada a Ciutat de Mèxic, publicarem les conclusions del I Fòrum d’alcaldesses i electes iberoamericanes. 

[+] I Fòrum d’alcaldesses i electes iberoamericanes

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #81 - Setembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat