Butlletí #internacionalDiba
Setembre de 2022 - #81

21/09 Dia Cooperació Transfronterera

Imatge: https://ecday.eu/materials-graphic/

Imatge: https://ecday.eu/materials-graphic/

El Dia de la Cooperació Transfronterera Europea, European Cooperation Day en anglès, i també conegut com a «EC Day», se celebra cada 21 de setembre. Aquest dia commemora el mixt de cultures i realitats econòmiques europees, així com la necessitat d’entesa entre elles.

El dia de la Cooperació Europea té com a objectiu recordar a la ciutadania els beneficis d’unir forces i treballar conjuntament, a més, enguany es farà especial menció a l’any europeu de la joventut en tot el material gràfic. 

La Unió Europea promou la cooperació europea de moltes maneres, però una de les més conegudes és a través dels programes de cooperació territorial europea, els anomenats Interregs, que permeten a regions i ciutats treballar conjuntament en diverses temàtiques a través de projectes.

A la pàgina web dedicada a aquest dia es pot trobar tots els esdeveniments programats per aquesta edició en les passades, la majoria relacionats amb projectes interreg. També es disposa d’una secció amb material informatiu i audiovisual per tal de promoure el dia a les xarxes socials. 

La celebració del dia de la Cooperació Europea està organitzat conjuntament per Interact, Interreg, els programes ENI de cooperació transfronterera, així com el Parlament Europeu, la Comissió Europea i el Comitè de les Regions.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #81 - Setembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat