Butlletí #internacionalDiba
Setembre de 2022 - #81

21/09 Dia Internacional de la Pau

Imatge: Nacions Unides

Imatge: Nacions Unides

El dimecres 21 de setembre se celebra, a iniciativa de Nacions Unides, el Dia Internacional de la Pau. Diversos ens locals de la província es fan ressò d’aquesta cita i programaran activitats d’educació i sensibilització en el foment de la cultura de Pau i la no-violència. 

Des de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau es duu a terme una campanya que vol reivindicar el paper dels municipis i de la perspectiva local en la construcció de pau; des del territori fins al món. En coherència amb aquesta visió, el missatge clau de la campanya és «La pau al món comença aquí: A les ciutats i els pobles». 

La Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament, s'ha adherit a aquesta campanya.

A més, molts municipis organitzen activitats per commemorar aquesta data, com per exemple Mataró, que enguany ha programat dos actes oberts a tota la ciutadania per promoure la cultura de la pau, la convivència i la mediació com a mètode de resolució de conflictes, al voltant de la figura i valors de Nelson Mandela i dels vint anys del servei de mediació municipal es convidarà a la ciutadania a reflexionar sobre la pau. També Sant Boi de Llobregat commemora el Dia Internacional de la Pau amb dues exposicions, dues xerrades i una obra de teatre al voltant de la construcció de pau. 

Des de l’ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda organitzen l'exposició «Armes nuclears mai més», de FundiPau. L’acte d'inauguració tindrà lloc el dimecres 21 de setembre a les 18.30 h, al Centre Cívic Can Taió (Parc de Catalunya, s/n). L’exposició romandrà al C.C. Can Taió del 15 al 30 de setembre. Aquestes activitats reben el suport de la Diputació de Barcelona.

[+] Dia Internacional de la Pau

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #81 - Setembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat