Butlletí #internacionalDiba
Setembre de 2022 - #81

Compra innovadora i responsable

Imatge: Partenariat de l’UAPP de la UE

Imatge: Partenariat de l’UAPP de la UE

La Diputació participa a partir d’ara en el Partenariat de l’Agenda Urbana de la Unió Europea en compra pública innovadora i responsable (Urban Agenda Partnership on Innovative and Responsible Public Procurement), per col·laborar en aquesta estratègia ambiciosa.

El Partenariat té com a objectiu impulsar el desenvolupament i la implementació d’una estratègia ambiciosa de contractació com a eina de gestió integrada i de suport. Així mateix, possibilita que les ciutats i els estats membres col·laborin estretament amb institucions europees i organitzacions expertes per investigar i avaluar com facilitar un ús millor de la contractació pública innovadora i responsable. El seu propòsit és donar suport a la innovació, la sostenibilitat i resoldre els reptes socials, econòmics i ambientals als quals s’enfronten les administracions públiques.

El Servei de Contractació de la Diputació de Barcelona, amb el suport de la Direcció de Relacions Internacionals, va començar a mantenir contactes amb el Partenariat de compra pública innovadora i responsable de l’Agenda Urbana de la Unió Europea a la tardor de 2021. Els contactes van generar l’interès en les dues parts perquè la Diputació de Barcelona esdevingués soci formal del Partenariat.

El 30 de juny i l’1 de juliol una delegació del Servei de Contractació va acudir a Brussel·les a un acte conjunt del Partenariat, URBACT i CITIES4CSR. Va ser la primera trobada presencial. Entre d’altres, s’hi va presentar el Pla d’acció 2022 del Partenariat, el qual ha rebut recentment el vistiplau de la Comissió Europea. Aquest pla d’acció nou compta amb tres accions: consecució del Pacte Verd Europeu, recuperació sostenible de l’economia i desenvolupament d’una plataforma de compra pública.

Els treballs d’implementació del Pla d’acció 2022 rebran el tret de sortida en un acte presencial que tindrà lloc els dies 2 i 3 de novembre d’enguany i al qual s’espera que assisteixi una delegació del Servei de Contractació amb l’objectiu de participar activament en una de les accions.

Podeu accedir al vídeo explicatiu del Partenariat i descarregar el Pla d’acció 2022

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #81 - Setembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat