Butlletí #internacionalDiba
Setembre de 2022 - #81

Estudi: Càrrega administrativa UE

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

L’estudi anual de la càrrega administrativa que elabora anualment la Comissió Europea ha reconegut la tasca de la xarxa RegHub, de la qual n’és membre la Diputació de Barcelona, i de les contribucions i compromís de seguiment per tal de simplificar i modernitzar la legislació.

Aquest document presenta una visió general del treball realitzat el 2021 per la Comissió Europea (CE) per reduir la càrrega administrativa, simplificar la legislació, modernitzar-la i implementar el principi «una (càrrega administrativa) més, una menys». En el desenvolupament d’aquesta tasca, la CE rep el suport del grup d’experts de la Plataforma «Preparats pel Futur» (F4F) on participa la Xarxa RegHub, de la qual n’és membre la Diputació de Barcelona.

L’estudi anual de la càrrega administrativa forma part del Programa de millora de la legislació i del programa d’adequació i eficàcia de la reglamentació (REFIT) de la Comissió Europea que tenen per objectiu una elaboració de polítiques transparent i basada en proves. 

Enguany, l’estudi de 2021 recull diverses propostes de normatives a revisar que han rebut contribucions per part de la Diputació a través de la xarxa RegHub i la Plataforma F4F. En primer lloc, en matèria de contractació electrònica, la Plataforma analitza com assegurar la interoperabilitat de les plataformes en línia i la seva compatibilitat amb diverses bases de dades nacionals amb l’objectiu de digitalitzar el conjunt del procediment de contractació. En segon lloc, pel que fa a la Directiva INSPIRE (Infraestructura d'informació espacial a la comunitat europea), la Plataforma aborda com aclarir les necessitats paneuropees, prioritzar les metadades i simplificar la normativa. 

D’altra banda, l’estudi sobre la càrrega administrativa de 2021 també recull en un apartat destacat l’informe especial del RegHub sobre els obstacles amb què es troben les administracions locals i regionals en el desplegament de projectes d'infraestructures, així com propostes solucions. La finalitat d’aquest informe especial és aplanar el camí en la consecució dels objectius de la transició verda i digital, i la mobilitat sostenible i intel·ligent. En concret, l'informe se centra en qüestions relacionades amb la infraestructura de transport, el desplegament de la banda ampla així en com les avaluacions d'impacte ambiental i la infraestructura verda.

Amb tot, la publicació de l’Estudi representa un reconeixement de la CE de la qualitat de les contribucions vehiculades a través del RegHub i el seu compromís de fer-ne el seguiment.

[+] «Estudi anual de la càrrega administrativa 2021»
[+] Nota de premsa

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #81 - Setembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat