Butlletí #internacionalDiba
Setembre de 2022 - #81

EqualMED: Terrassa visita Tetuan

Imatge: Ajuntament de Terrassa

Imatge: Ajuntament de Terrassa

Una delegació de representants polítiques de l’Ajuntament de Terrassa ha visitat la ciutat marroquina de Tetuan, del 17 al 20 de juliol, per implementar un projecte pilot de cooperació en polítiques d’igualtat de gènere, centrat especialment en l’impuls d’un Ple de Dones. 

La delegació estava encapçalada per Núria Marín, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, acompanyada de la regidora Jennifer Ramírez, de Natàlia Perona, cap del servei de polítiques de gènere de la ciutat, i de Fatima Zohra Elhammoumri, de la comissió de 8 de març. Per part de Tetuan, la trobada va estar dirigida per la tinenta de l’alcaldia, Rhimou el Bakkali, i les 19 regidores de l’Ajuntament, i va reunir una cinquantena de dones en dues sessions.

L’objectiu central de la visita era impulsar la cooperació en matèria de polítiques de gènere i, sobretot, avançar en la implementació del projecte pilot que ambdós ajuntaments han endegat en el marc del projecte EqualMED, i que té com a aspecte central la rèplica del Ple de Dones de Terrassa a Tetuan. La trobada ha permès a les regidores comparar el funcionament dels plens dels ajuntaments, i detectar els obstacles que les regidores de Tetuan troben en el seu propi ajuntament per impulsar polítiques d’igualtat. Per això, les homòlogues terrassenques s’han posat a la seva disposició per treballar conjuntament en els pròxims mesos, compartint protocols i documentació. 

Durant la visita, també es va dur a terme una formació, a càrrec de Natàlia Perona, sobre gènere i polítiques feministes, i es va fer un treball conjunt d’identificació de temes prioritaris a tractar en matèria d’igualtat de gènere.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #81 - Setembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat