Butlletí #internacionalDiba
Setembre de 2022 - #81

Sant Boi: Premi Nova Bauhaus

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

Sant Boi de Llobregat ha resultat una de les ciutats premiades de la primera convocatòria de la Nova Bauhaus Europea, amb la proposta «L’Olivera DigitALL», la transformació d’un equipament en un espai educatiu digital i sostenible per a tothom públic i innovador obert al municipi.

La Comissió Europea ha guardonat a 20 municipis en el marc de la primera convocatòria de la Nova Bauhaus Europea dedicada a projectes transformadors locals liderats per municipis petits i mitjans. Una d’aquestes 20 ciutats ha estat l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

L’objectiu d’aquesta convocatòria era promoure la transformació i l'adaptació dels municipis d’arreu d'Europa a través de la creació d’espais bonics, sostenibles i inclusius.  

La proposta guanyadora de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha estat «L’Olivera»: un equipament educatiu digital i sostenible per a tothom, que consisteix en la transformació d’un edifici existent en un equipament educatiu públic i innovador. L’equipament comptarà amb nous arranjaments de sales i serveis que facilitaran la transició digital, sense deixar ningú enrere. A més a més, pretén ser un edifici verd d’emissions neutres i amb un esperit de circularitat.

La convocatòria de la Nova Bauhaus Europea ofereix a les ciutats seleccionades una varietat de recursos i espais de relació i d’intercanvi d’experiències. Entre d’altres, s’oferiran caixes d'eines per combinar natura, cultura, inclusió i art en el disseny de llocs i edificis habitables i podran comptar amb tècnics coordinadors de projectes i experts d'alt nivell. Les experiències dels projectes guanyadors es consolidaran per poder oferir orientació addicional a futurs projectes que treballin també en la integració dels principis de la Nova Bauhaus Europea. 
 
En aquest sentit, cal destacar que la primera convocatòria del nou programa d’Accions Innovadores de la Iniciativa Urbana Europa, que es publicarà aquesta tardor i comptarà amb un pressupost d’uns 50 milions d’euros, també versarà sobre la Nova Bauhaus Europea. Per a més informació podeu consultar la web del programa

Font: Comissió Europea

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #81 - Setembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat