Butlletí #internacionalDiba
Setembre de 2022 - #81

Canviar l’educació: canviar el món

Imatge: LaFede.cat

Imatge: LaFede.cat

14 i 15 d’octubre: Terrassa acollirà la IV trobada Canviar l’educació per canviar el món que recupera la presencialitat i es desplaça pel territori, on es podran escoltar 18 experiències educatives transformadores. La Diputació participa d’aquesta iniciativa liderada per LaFede.cat.

La trobada Canviar l’educació per canviar el món és un espai d’impuls i visibilització de les pràctiques educatives l’educació per a la justícia global en l’àmbit local. 

Aquest 2022 i després dels dos anys de pandèmia, recupera la presencialitat i es trasllada a Terrassa, però manté l’objectiu de promoure l’intercanvi i el treball en xarxa entre agents educatius i socials que vulguin:

  • Incentivar la consciència crítica vers les causes que generen desigualtats.
  • Plantejar l’impacte existent de les nostres accions quotidianes amb les problemàtiques globals.
  • Contribuir a interioritzar la nostra corresponsabilitat per a generar alternatives i fomentar la participació d’infants, joves i adults.

Divendres 14 d’octubre, se celebrarà simultàniament en línia i a Terrassa de 16 h a 19 h amb espais de debat com ara «Per què el jovent acaba sent activista? Trajectòries educatives i vitals per entendre els processos de compromís social», moderat per l’educador social Antonio Alcántara i on se sentiran veus de joves activistes del nord i sud globals, i «Construir societats justes. La importància d’enfortir l’Educació per a la Justícia global des de les institucions públiques», moderat per la periodista local de Canal Terrassa, Laura Contreras, i amb la intervenció d’administracions públiques.

Dissabte 15 serà només en format presencial a Terrassa de 9 h a 14 h i es presentaran un total de 18 experiències agrupades en 6 taules temàtiques: Pau i no-violència; feminismes; justícia econòmica i social, justícia ambiental, interculturalitat crítica i relacions de poder, drets humans i governança.

Ja estan obertes les inscripcions a través d’aquest formulari i es pot consultar el preprograma complet. La trobada s’adreça a qualsevol persona interessada en l’educació per la justícia global. El professorat podrà obtenir certificat d’assistència a través de XTEC i hi haurà disponible un servei d’acollida per infants de 7 a 12 anys. 

L’organització de la Trobada és el resultat del treball conjunt de LaFede.cat i el grup motor en què participa la Diputació de Barcelona conjuntament amb altres administracions públiques i entitats socials i educatives catalanes.

[+] Més informació

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #81 - Setembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat