Butlletí #internacionalDiba
Setembre de 2022 - #81

Recomanem

Nova EIT Cultura i creativitat

Imatge: Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT)

Imatge: Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT)

El consorci «Innovation by Creative Economy», amb participació catalana, ha estat seleccionat per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) per impulsar la competitivitat de les indústries culturals i creatives europees mitjançant la societat EIT Culture & Creativity.

El consorci ICE (Innovation by Creative Economy) ha estat seleccionat pel Consell de Govern de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) per impulsar la competitivitat de les indústries culturals i creatives europees mitjançant la societat EIT Culture & Creativity.

L'EIT Culture & Creativity serà una societat sense ànim de lucre que invertirà per impulsar la competitivitat dels sectors i indústries culturals i creatives europees. 

El consorci té la missió d’establir la novena Comunitat de Coneixement i Innovació amb el suport de l’Institut Europeu de Tecnologia. Coordinat pel Fraunhofer i format per 50 organitzacions d’arreu d’Europa, el consorci ICE s’ha imposat a altres quatre candidats en el procés de selecció. Amb el lema «Creat a Europa», el consorci reuneix universitats, institucions de recerca, empreses, inversors i associacions rellevants per a tots els subsectors culturals i creatius.

El primer període d’operacions de set anys, s’iniciarà el 2024, amb una possible ampliació a un segon període, abans d‘esdevenir autosostenible. El 2023 serà la fase de llançament, on l’EIT aportarà 6 milions d’euros de finançament.

El centre tecnològic Eurecat forma part del consorci ICE. Eurecat desplegarà la seva activitat per al sud-oest d’Europa des de Barcelona, integrat dins una xarxa de sis Co-Location Centers, on funcionarà com un hub per a tots els agents rellevants a les indústries i sectors de creativitat i cultura.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #81 - Setembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat