Butlletí #internacionalDiba
Desembre 2022 - #84

Novetats

Dies Europeus de la Solidaritat Local

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Del 15 al 30 de novembre, la 7a Campanya dels Dies Europeus de la Solidaritat Local, coordinada per Platforma, una xarxa de governs locals compromesos amb la cooperació internacional que integra la Diputació de Barcelona, ha programat més de 40 d’activitats a la província.

Enguany ha tingut lloc la setena campanya dels Dies Europeus de la Solidaritat Local que coordina la xarxa de governs locals compromesos amb la cooperació internacional Platforma i que des dels seus inicis ha integrat la Diputació de Barcelona. 

Entre els dies 15 i 30 de novembre, s’han organitzat més d’una quarantena d’activitats a la província de Barcelona en quasi una trentena de municipis.

Per la seva banda, la Diputació de Barcelona va organitzar, juntament amb l’ANUE i l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat la inauguració de la programació amb la conferència «El repte de seguir sumant llibertats en un temps d'odi creixent» a càrrec de José María Núñez, president de la Fundación Triángulo i activista LGTBI. També la III trobada anual de municipis de fins a 20.000 habitants i consells comarcals: «La cooperació, una política de tot l'Ajuntament? La transversalitat: de la teoria a la pràctica», i la sessió de tancament juntament amb FundiPau que portava per títol «Aprenentatges pendents arran de la guerra a Ucraïna».

Els ajuntaments de Castellbisbal, Centelles, Cerdanyola del Vallès, Gavà, Mataró, Montornès del Vallès, Olesa de Montserrat,  Parets del Vallès, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa i Vilafranca del Penedès han programat vint-i-quatre activitats entre exposicions, xerrades, cine-fòrums, obres de teatre, tallers de conta-contes i fins i tot, la creació d’un mural en l’espai públic.

Cal destacar també que per quart any consecutiu des de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona s’han coorganitzat 12 activitats de conta-contes sobre justícia climàtica i educació per la pau amb la col·laboració de COMSOC, Irènia, Assumpta Mercader i Ruido Photo a biblioteques dels municipis de Berga, Canovelles, Cornellà de Llobregat, Montcada i Reixac, Premià de Mar, Sant Joan Despí, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Torelló, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Vilanova del Camí.

Per acabar, més d’una desena d’organitzacions socials han participat activament en la campanya desenvolupant algunes de les activitats aquest mes de novembre.


[+] Els Dies Europeus de la Solidaritat Local a la província de Barcelona
[+] Llista de vídeos de les sessions
[+] Resum a Twitter

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #84 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat