Butlletí #internacionalDiba
Desembre 2022 - #84

Activitats: Dones que Transformen

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Els ajuntaments han rebut amb una molt bona acollida el nou recurs material associat a la Campanya «Dones que Transformen». Es tracta d’activitats de l’àmbit de l’Educació per a la ciutadania global que estan incloses dins l’oferta del Catàleg de Serveis 2021-2013.

L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament va ampliar l’oferta de recursos del Catàleg de Serveis 2022 amb una nova proposta de recurs material: les activitats de l’àmbit de l’educació per a la ciutadania global (ECG). 

Aquesta novetat es va traduir en la possibilitat que els ajuntaments poguessin demanar diverses tipologies d’activitats d’educació per a la ciutadania global, que són part de la campanya comunicativa i de sensibilització Dones que Transformen. Aquest projecte, liderat per la mateixa oficina, pretén reivindicar les lluites que duen a terme les dones per accedir a espais de participació política i social des d’una mirada transversal feminista i antiracista, amb l’objectiu d’impulsar ponts i vincles entre les dues riberes de la Mediterrània.

El nou recurs material d’activitats d’ECG es va presentar dividit en tres tipologies d’accions: un cinefòrum, una intervenció al carrer i la cessió de l’exposició Dones trencant barreres

Tot plegat a l’abast de la sol·licitud de qualsevol ajuntament de la província i acompanyades pels materials comunicatius disponibles al web de la campanya esmentada, com ara vídeos amb testimonis, cartells, bàners, imatges per xarxes socials i targetons adaptables per estendre els missatges de la campanya i difondre les activitats que se sol·licitin.

Entre juliol i setembre es van rebre 17 demandes que els ajuntaments han programat entre setembre i desembre. Vista la bona acollida i valoració per part dels ens locals i de cara a l’oferta del Catàleg de Servei 2023, s’ha millorat l’oferta incorporant una segona exposició i una nova tipologia d’activitats, el taller teatralitzat dirigit a grups de joves.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #84 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat