Butlletí #internacionalDiba
Desembre 2022 - #84

Crisi humanitària a Ucraïna

Imatge: ACN – Jordi Pujolar

Imatge: ACN – Jordi Pujolar

L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona ha atorgat diverses subvencions durant aquest any a diverses institucions i entitats per fer front a l’emergència humanitària esdevinguda per la Guerra d’Ucraïna.

A conseqüència de l’operació militar bèl·lica sobre el territori d’Ucraïna, s’estima que més de 18 milions de persones necessiten assistència humanitària, tant dins com fora del país. Moltes d’aquestes persones han fugit de les seves llars, buscant un refugi segur dins del país i d’altres han travessat les fronteres i estan vivint com a refugiats en l’estranger. 

A més, en tot el país, les infraestructures civils bàsiques han patit danys severs, deixant a centenars de milers de persones sense electricitat ni aigua, i amb difícil accés a aliments i altres articles bàsics. També, el funcionament dels hospitals està amenaçat per la falta de subministraments i els continus talls elèctrics.

Per fer front a aquesta greu situació d’emergència humanitària, la Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament, ha volgut donar suport a les entitats que compten amb els coneixements i l’experiència en la gestió de crisis humanitàries i atenció a persones que fugen de conflictes armats en situació d’extrema precarietat. 

Per aquest motiu, ha atorgat subvencions a diferents institucions i entitats amb l’objectiu específic d’augmentar la seva capacitat, finançant parcialment les campanyes d’aquestes, per tal de donar resposta a les necessitats bàsiques urgents de la població afectada:

A Creu Roja Española, per un import de 250.000 €, per reforçar la seva campanya dirigida a les persones ucraïneses desplaçades que arriben a la província de Barcelona i centrada en l’acollida i integració de persones que necessiten protecció internacional, atenció a nens, nenes i joves, i restabliment del contacte familiar i servei social internacional.

A ACNUR, per un import de 250.000 €, per la campanya que duu a terme tant a Ucraïna com als països limítrofs, amb la finalitat de donar protecció, refugi i establiment de punts d’acollida i assistència bàsica a les persones refugiades.

Al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per un import de 130.000 €,  per la seva campanya que té com a missió l’assistència de persones refugiades en les rutes de fugida, desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès i també el treball per a la identificació d’accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida, en un enfocament de cooperació de municipi a municipi.

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #84 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat