Butlletí #internacionalDiba
Desembre 2022 - #84

Jornada Europea al Baix Llobregat

Imatge: Ajuntament de Castelldefels

Imatge: Ajuntament de Castelldefels

El passat 1 de desembre es va dur a Castelldefels una jornada que va acollir a una trentena de referents europeus polítics i tècnics dels diferents municipis que configuren la Xarxa Europea al Baix Llobregat i on va participar la Diputació de Barcelona amb diferents ponències.

El programa va comptar amb intervencions de les institucions del territori que treballen els diferents vessants del projecte europeu amb el món local. L’agenda va disposar de les següents ponències:

Sensibilització de la ciutadania, un compromís dels governs locals, a càrrec de Gemma García, responsable de Sensibilització i Divulgació Europea de l'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona.

La xarxa europea al territori del Baix Llobregat, a càrrec de Roger Molins, coordinador de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Acompanyament Local del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Projectes europeus, un repte dels ajuntaments, a càrrec de Gerard Mayol, tècnic de relacions internacionals de l'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona.

Les relacions internacionals de l'AMB, a càrrec de Xavier Estruch, tècnic del Servei de Relacions Internacionals de l'AMB.

La Comissió Europea amb els municipis, a càrrec de Laura Rahola, cap de comunicació de la representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Taula d'experiències al Baix Llobregat, a càrrec de Joaquim Poley, cap de l'Oficina de Projectes Europeus del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Es van explicar les experiències de Sant Boi, Gavà i Viladecans

Durant tota la jornada hi va haver un intens debat de les persones assistents amb un intercanvi de bones pràctiques i experiències i de transferència de coneixement mutu.

A més de l'Ajuntament de Castelldefels, han participat diversos Ajuntaments de la comarca: Cervelló, Esplugues, Gavà, Olesa de Montserrat, Sant Boi , Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.

La jornada Municipis actius a la Unió Europea ha estat organitzada per l'Ajuntament de Castelldefels, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Comissió Europea.

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #84 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat