Butlletí #internacionalDiba
Desembre 2022 - #84

CGLU Venice City Solutions 2030

Imatge: CGLU

Imatge: CGLU

La Direcció de Relacions Internacionals ha participat en la trobada Venice City Solutions 2030 organitzada per l’Organizació Mundial de Ciutats i Governs Locals Units amb l’objectiu de reflexionar sobre l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030.

Aquest esdeveniment està coorganitzat per la xarxa CGLU participada per la Diputació de Barcelona, UN Hàbitat, el PNUD, la Campanya d’acció pels ODS de Nacions Unides, i l'Associació Italiana per al Consell de Municipis i Regions Europeus (AICCRE).

Per part de la província de Barcelona, s’ha ressaltat l’experiència viscuda arran de la pandèmia de la COVID-19, que ha posat de manifest la necessitat de dissenyar les ciutats posant el centre en les persones, i especialment, en les polítiques socials, perquè construir comunitats i ciutats centrades en les cures és lluitar també pels drets humans. En aquest sentit, es va defensar que calen lideratges transformadors i que a aquells llocs on hi ha lideratges femenins s'introdueixen noves perspectives.

Així, es va exemplificar l’aposta de la Diputació de Barcelona per un municipalisme feminista a través de projectes ja en marxa, com ara el Fòrum d’alcaldesses i electes iberoamericanes, o el projecte de cooperació EqualMED.

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #84 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat