Butlletí #internacionalDiba
Desembre 2022 - #84

EqualMED al Diàleg estructurat UE

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

La diputada adjunta de Presidència i delegada RI, Pilar Díaz, juntament amb Nadia Chadi, vicepresidenta de la comuna de Tetuan, i amb la participació de l’Ajuntament de Terrassa, han presentat el projecte EqualMED al diàleg estructurat de la UE sobre el 3è Pla d’Acció de Gènere.

En el marc del diàleg estructurat sobre el 3è Pla d’Acció de Gènere de la UE, la diputada Pilar Díaz ha tingut ocasió d’explicar el projecte de cooperació descentralitzada EqualMED davant de representants d’alt nivell de la Comissió Europea i del Servei Exterior de la Unió Europea, així com d’altres actores i actors clau en matèria de gènere a escala europea. 

La presentació del projecte EqualMED durant el diàleg ha permès obtenir un exemple real i d’èxit en la implementació sobre el terreny del Pla d’Acció de Gènere de la UE (GAP III, per les seves sigles en anglès). A més, com a bona pràctica afegida, la vicepresidenta de la comuna de Tetuan, Nadia Chadi, ha relatat la seva experiència en el projecte pilot amb l’ajuntament de Terrassa. El pilot té com a objectiu crear un comitè de dones electes per tal de consolidar juntes els seus drets polítics.

L'Ajuntament de Terrassa ha tingut igualment ocasió de compartir amb les participants els avenços realitzats en matèria d’interseccionalitat a la institució.

El projecte EqualMED neix el 2020 amb la finalitat principal de contribuir a la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i, en particular, promoure la participació política de les dones en l'esfera local del Marroc, aprofitant els avenços significatius que estan fent al Marroc en aquest àmbit. 

El lidera l’entitat marroquina IMADEL amb el suport de la Diputació de Barcelona. Està participat actualment per 14 comunes marroquines i 17 municipis de la província de Barcelona, a més de la xarxa JUSUR del Baix Llobregat.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #84 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat