Butlletí #internacionalDiba
Desembre 2022 - #84

Actualitat de projectes europeus

Imatge: Xarxa de Parcs Naturals

Imatge: Xarxa de Parcs Naturals

L’agenda del darrer trimestre de l’any es presenta plena d’activitats dels projectes europeus amb participació dels ens locals de la província i de la Diputació de Barcelona. S’inclou, per exemple, la cloenda de l’emblemàtic projecte LIFE Tritó Montseny participat per la corporació.

Sis anys després del seu inici el setembre del 2016, aquest mes de desembre finalitza el Life Tritó Montseny, projecte de conservació d’una espècie única al món endèmica del Montseny, Calotriton arnoldi. Durant aquests anys s’han desenvolupat un gran nombre d’accions vinculades a la investigació i a la divulgació així com intervencions en el territori per tal de, per exemple, mirar de garantir la connectivitat fluvial, la restauració d’hàbitats de ribera o assegurar el cabal dels torrents.

Per cloure el programa, s’ha organitzat a Seva una jornada de cloenda que ha repassat els objectius, accions i estudis realitzats de la mà de l’equip de científics, experts i col·laboradors que hi han treballat al llarg d’aquest temps. A més, també s’ha ofert la possibilitat de visitar el nou centre de cria del Zoo de Barcelona.


Comença el Programa d’intercanvi d’aprenentatge mutu en el marc del projecte LEARN

El projecte LEARN, Local Entities Against Racism Network té com a finalitat millorar les capacitats dels ens locals per promoure la inclusió social, afrontar el racisme i garantir la igualtat de tracte i la no-discriminació. És un projecte liderat per l’Observatori contra el Racisme i la Xenofòbia (Oberaxe), i en el qual també participen la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la Policia Municipal de Madrid, la Diputació de Barcelona i la consultora Cidalia.

L’itinerari formatiu del projecte, que es pot seguir en modalitat presencial i en línia, s’adreça a professionals dels ens locals que treballen en àrees i serveis que s’ocupen de la integració, la convivència, la igualtat de tracte i la no-discriminació, així com a les policies locals. La formació presencial s’ha adreçat específicament a aquells ens locals de l’Estat espanyol que han manifestat el seu compromís en esdevenir antenes locals en la lluita contra el racisme.

A les sessions formatives realitzades fins al moment hi han participat un total de 40 ens locals de totes les comunitats autònomes i regions de l’Estat, entre els quals professionals dels ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, Terrassa i Sabadell.


Conferència final del projecte Sport!OP! a Granollers

L’Ajuntament de Granollers està liderant el projecte Sport!OP! del programa Erasmus + Sport des del 2020, que té com a objectiu crear oportunitats per a la inclusió de nens i nenes a través de l’esport. Aquest desembre finalitza el projecte i l’ajuntament convida a la conferència final. Per a més informació podeu consultar la pàgina web del projecte
 

Esdeveniment final del projecte europeu URBACT BioCanteens

Després de divuit mesos de treball, l’ajuntament de Gavà va organitzar un acte final de cloenda per presentar els resultats del projecte europeu URBACT BioCanteens, el passat 29 de novembre. La jornada va mostrar el potencial dels menjadors escolars sostenibles com a vertebradors del territori i com a promotors d’un model d’alimentació més sana i sostenible. La jornada va comptar amb l’exposició d’altres experiències inspiradores sobre la transició cap a aquest model d’alimentació saludable a les escoles, així com una xerrada del doctor i catedràtic Nicolàs Olea sobre l’exposició de tòxics en la vida quotidiana, incloent-hi l’alimentació.

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #84 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat