Butlletí #internacionalDiba
Desembre 2022 - #84

Visita d’estudis projecte LaserMed

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

A finals de novembre, les 4 ciutats mediterrànies que participen en el projecte LaserMED, que lidera Medcities amb el suport de l’Oficina de Cooperació, han conegut de primera mà diverses experiències de la Diputació de Barcelona i han visitat el Prat de Llobregat i Mataró. 

Representants tècnics i electes municipals de les ciutats d'Oujda (Marroc), Sousse (Tunísia), Zgharta-Ehden (Líban) i As Salt (Jordània) han participat en l’estada organitzada en el marc del projecte Acció local per a la recuperació socioeconòmica a la Mediterrània: les ciutats responen (LaserMed), finançat per l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació i executat per la xarxa de ciutats mediterrànies MedCities.

La visita d’estudis dels quatre equips municipals a la demarcació de Barcelona, ha tingut per objectiu conèixer i aprendre sobre experiències de polítiques de promoció econòmica i de creació d’oportunitats d’ocupació locals, amb perspectiva social i ambiental.

A més de les presentacions realitzades per responsables i tècnics de l’Oficina Tècnica d'Estratègies per al Desenvolupament Econòmic (OTEDE) i del Servei de Mercat de Treball, gràcies a la intermediació d’aquests dos serveis de la Diputació, s’han visitat els municipis de el Prat del Llobregat i de Mataró, per destacar-hi les seves bones pràctiques en aquests àmbits.

Concretament, al Centre de Promoció Econòmica del Prat del Llobregat, s’ha presentat el Pla d’actuació municipal en economia social i s’han visitat diversos espais i experiències relacionades amb l’economia social i solidària i el cooperativisme. 

A Mataró, s’ha visitat el Servei d’Ocupació així com el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme.

El projecte LaserMed, en execució fins al maig 2023, té per objectiu oferir un suport a mida als municipis participants en la identificació i implementació d'accions locals per mitigar els efectes de la crisi de la COVID-19. Igualment, promou la recuperació de sectors econòmics locals estratègics amb valor social i amb perspectiva ambiental.

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #84 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat