Butlletí #internacionalDiba
Desembre 2022 - #84

Recomanem

Ucraïna: Aprenentatges pendents

Imatge: FundiPau

Imatge: FundiPau

FundiPau ha publicat Aprenentatges pendents arran de la guerra a Ucraïna, un recull d’articles de persones expertes en la cultura de pau que reflexionen des de diferents perspectives sobre la guerra a Ucraïna. La publicació ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona.

En un primer bloc d’articles, s’intenta donar algunes respostes analitzant per què un conflicte com aquest ha desembocat en lluita armada, radiografiant aspectes del militarisme i les concepcions de seguretat dominant, a més d’analitzar les conseqüències en matèria de migració, gènere i de la cobertura mediàtica. Un segon bloc d’articles apunta tant bones pràctiques com desafiaments en els tipus d’intervencions, ja sigui des de la no-violència, amb la proposta d’un model de seguretat alternatiu, o des de la visió urbana i local per a la transformació pacífica de conflictes com aquest. FundiPau clou aquest material aportant algunes propostes de com podem actuar davant el conflicte.

La publicació es va presentar al públic el passat dia 30 de novembre en un acte a Barcelona, que va reunir alguns dels autors dels articles per reflexionar sobre la guerra a Ucraïna i els aprenentatges i reptes en clau de cultura de pau. La jornada va ser també la cloenda de la campanya dels Dies Europeus de la Solidaritat Local (EDLS), i que ha aglutinat més de 40 activitats a la província de Barcelona.

[+] Consulteu la publicació: Aprenentatges pendents arran de la guerra a Ucraïna

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #84 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat