Butlletí #internacionalDiba
Desembre 2022 - #84

Recomanem

Agenda Urbana UE i Turism

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

La Diputació de Barcelona, participa com a sòcia en el nou Partenariat de l’Agenda Urbana Europea sobre turisme sostenible que començarà els seus treballs a principis de 2023. Liderat pel municipi de Gènova (Itàlia) i per Galati (Romania), està format per 29 socis.

La Unió Europea ha creat dos nous partenariats per abordar els reptes dels governs locals europeus en el marc de l’Agenda Urbana Europea impulsada pel Pacte d’Àmsterdam (2016). Els partenariats de turisme sostenible i ciutats més verdes se sumen als 14 ja existents amb els quals s’aborden àmbits tan importants com la qualitat de l’aire, la mobilitat urbana, l’economia circular, entre d’altres.

La Diputació de Barcelona, participa com a sòcia en un partenariat liderat pel municipi de Gènova (IT) i per Galati (RO), i format per 29 socis entre els quals destaquen 7 ciutats (Venècia - IT, Šibenik i Zadar - HR, Heraklion i Làrissa - EL, Porvoo - FI i Narva - EE); 3 regions (Coimbra – PT, Rhine-Neckar – DE i Junta de Andalucía – ES), 1 autoritat nacional (Ministeri d’Afers Econòmics i Comunicació d’Estònia), 2 xarxes de ciutats (Eurocities i ICLEI - Local Governments for Sustainability), 6 institucions (entre les quals destaquen la Diputació de Barcelona, la Fundació Visit València, Visit Brussels o Ljubljana Tourism) i 8 DG de la Comissió (entre les quals destaquen DG REGIO, DG EMPL, DG GROW, DG CLIMA, DG MARE, DG EAC o el European Commission Joint Research Centre).

Durant els pròxims 3 anys, el partenariat realitzarà una diagnosi sobre l’estat del turisme sostenible a la Unió Europea amb l’objectiu de proposar un Pla d’acció que permeti contribuir a l’agenda política de la Unió per a la promoció i l’impuls del turisme a través d’un millor coneixement, un millor finançament i una millor regulació, pilars centrals de l’Agenda Urbana Europea.

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #84 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat