Butlletí #internacionalDiba
Desembre 2022 - #84

Recomanem

Formació Cooperació Descentralitzada

Imatge: Observatorio de Cooperación Descentralizada

Imatge: Observatorio de Cooperación Descentralizada

Durant el mes de novembre s’ha dut a terme la 3a edició de 2022 del curs Tècniques creatives de comunicació i campanyes para la justícia global i durant aquest desembre s’acaba la 17a edició del curs en línia d’Especialista en Cooperació Descentralitzada.

L’Observatori de la Cooperació Descentralitzada UE-AL cada any organitza un cicle educatiu de diferents cursos amb la voluntat de fer arribar noves eines i coneixements a professionals de cooperació descentralitzada i de relacions internacionals d’ens locals i d’entitats de justícia global d’aquí i d’Amèrica Llatina. 

Durant el mes de novembre s’ha dut a terme la 3a edició de 2022 sobre Tècniques creatives de comunicació i campanyes per a la justícia global a càrrec del professor i activista Leonidas Martin. Aquesta edició ha tingut lloc els dies 8, 15, 22 i 29 de novembre i ha comptat amb la participació d’una quinzena d’ens locals i d’entitats. Enguany, més de la meitat dels participants han estat tècnics, consultors o estudiants d’Amèrica Llatina (majoritàriament de Colòmbia i de El Salvador) i els participants d’Espanya pertanyien principalment a l’àmbit de la comunicació. Aquest curs pretén dotar d’eines i coneixements necessaris per analitzar i crear campanyes de comunicació en l’àmbit dels drets humans i de la justícia global. 

Per altra banda, aquest mes de desembre acaba la 17a edició del curs en línia d’Especialista en Cooperació Descentralitzada. Com a principal novetat, cal destacar l’actualització prèvia que s’ha dut a terme dels continguts, lectures i exercicis proposats. Aquest curs pretén reforçar les capacitats dels governs per formular, planificar i implementar polítiques públiques de cooperació descentralitzada que responguin als reptes i desafiaments propis de cada context territorial. La formació té una durada de tres mesos (de setembre a desembre) i 60 hores de capacitació. L’edició d’enguany s’ha ofert en llengua castellana i s’han habilitat 35 places, de les quals hi ha hagut una altra representació de països llatinoamericans i espanyols. Respecte del perfil professional, la majoria dels estudiants han estat tècnics, assessors o responsables de les àrees de cooperació, solidaritat i/o relacions internacionals dels respectius governs locals que representen. 

Amb aquest curs que va iniciar l’any 2005, l’Observatori encara reforça la seva línia educativa i convertint-se en un referent en la formació de cooperació descentralitzada UE-AL. 

[+] Més informació: Observatorio de Cooperación Descentralizada

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #84 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat