Butlletí #internacionalDiba
Gener de 2023 - #85

Plataforma Preparats pel Futur

Foto: Antonello Pistritto

Foto: Antonello Pistritto

Els dies 5 i 6 de desembre la Diputació de Barcelona va participar en el Ple de la Plataforma Preparats pel Futur (F4F) com a membre del RegHub, la Xarxa de Centres Regionals del Comitè de les Regions (CdR), on es van adoptar dues opinions amb contribució de la Diputació.

La Plataforma F4F és un grup d’experts d’alt nivell i multiactor que assessora la Comissió en la simplificació, la reducció de càrregues, la modernització i la digitalització de les normatives europees. El RegHub, juntament amb el CdR, forma part de la Plataforma i s’encarrega de la revisió de la implementació de polítiques europees sobre el terreny, des de l’escala local i regional.

Durant el Ple de la F4F es van adoptar per unanimitat les dues opinions liderades pel CdR i amb contribucions de la Diputació. D’una banda, es va aprovar l’opinió entorn de la revisió de les directives sobre el final de la vida útil dels vehicles (Directives 2000/53/EC i 2005/64/EC) amb contribucions del Parc Mòbil i de la Gerència de Serveis de Medi ambient de la Diputació, així com del dipòsit municipal de vehicles de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. L’opinió recull, entre altres, la necessitat d’un enfocament circular on es tingui en compte la reciclabilitat des del disseny, així com la reducció de la càrrega administrativa i l’aplicació de solucions digitals. Les recomanacions serviran a la Comissió per nodrir la revisió d’ambdues directives, previstes per al segon trimestre de 2023.

D’altra banda, també es va adoptar l’opinió sobre el Marc Europeu d’Interoperabilitat amb contribucions de la Diputació (del Gabinet d’Innovació Digital, l’Oficina de Cartografia i SIG Local, i el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona) i dels municipis (el Departament de Govern Obert de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i el Servei de Sistemes d’Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament de Mataró). L’objectiu d’aquest Marc és establir una governança comuna d'interoperabilitat a escala de la UE per garantir la coordinació transfronterera, donar suport a la innovació del sector públic i definir especificacions comunes per als fluxos de dades i serveis que permetin la creació de serveis públics digitals interoperables.

Durant la fase de preparació de l’opinió de la F4F, la Comissió ha publicat la proposta d’Acta Europea d’Interoperabilitat on es tenen en compte moltes de les propostes plantejades pel RegHub.

Durant la trobada també es va fer seguiment de la consulta als membres del RegHub sobre els Plans Naiconals Estrategics de la PAC, així com del proper programa de treball de la Xarxa per al 2023, i de les novetats actuals en l'àmbit del programa de millora de la legislació Better Regulation.

[+]  Nota de premsa del Comitè de les Regions

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #85 - Gener de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat