Butlletí #internacionalDiba
Gener de 2023 - #85
Anar a dalt

Novetats

BAF: Oferta formativa 2023

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Direcció de Relacions Internacionals us presenta l’oferta formativa 2023 per al personal dels governs locals de la província de Barcelona, que inclou importants novetats tant a l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament, com a l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional.

Anar a dalt

Opinió

Imatge: Diputació de Barcelona Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Em plau presentar-vos any l’oferta del Catàleg de Serveis 2023 de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona. Aquest és el darrer Catàleg del mandat ja que, com totes i tots sabem, ens trobem en un any electoral.

Plataforma Preparats pel Futur

Foto: Antonello Pistritto

Foto: Antonello Pistritto

Els dies 5 i 6 de desembre la Diputació de Barcelona va participar en el Ple de la Plataforma Preparats pel Futur (F4F) com a membre del RegHub, la Xarxa de Centres Regionals del Comitè de les Regions (CdR), on es van adoptar dues opinions amb contribució de la Diputació.

Convocatòria de projectes ECG 2023

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Resolta la convocatòria de projectes d’Educació per a la Ciutadania Global (ECG) 2023 de la Diputació de Barcelona. La convocatòria finançarà 14 iniciatives transformadores que fan front als reptes globals a través de l’apoderament de la ciutadania de la província.

Nova Presidència Consell UE: Suècia

Imatge: Govern de Suècia

Imatge: Govern de Suècia

L'1 de gener Suècia ha agafat el relleu de la República Txeca al capdavant del Consell de la Unió, assumint així la presidència rotatòria en un context marcat profundament per la guerra a Ucraïna i la crisi energètica, amb l’eslògan Una Europa més verda, segura i lliure.

Cooperació: Drets LGBTI al món

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El Ple de la Diputació de Barcelona va aprovar en la sessió de desembre l’adhesió de la corporació a la Declaració de Mèrida sobre el compromís de les institucions públiques en matèria de drets humans LGBTI al món. La corporació és la primera administració catalana en adherir-s’hi.

Nou cicle Cafè amb Brussel·les

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

L'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Diputació impulsa un nou cicle de xerrades virtuals Cafè amb Brussel·les amb funcionaris de les institucions de la UE per presentar iniciatives europees i apropar aquesta realitat a les autoritats locals de la província.

Manresa, Ciutat pel Comerç Just

Imatge: Ajuntament de Manresa

Imatge: Ajuntament de Manresa

Manresa és la primera ciutat catalana en rebre el segell de Ciutat pel Comerç Just, distinció atorgada pel programa internacional Fair Trade Towns, que impulsa una xarxa de 2.200 ciutats de més de 30 països compromeses amb el comerç just i un model de vida sostenible i justa.

Vic: URBACT InfoDay

Imatge: URBACT Espanya

Imatge: URBACT Espanya

El 9 de gener s'ha obert la primera convocatòria del programa URBACT IV dedicada a les Action Planning Networks. Els dies 8 i 9 de febrer s’ofereix a Vic la jornada URBACT #InfodayES per explicar-ne els detalls, organitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Nous plans municipals de cooperació

Imatge: Ajuntament de Terrassa

Imatge: Ajuntament de Terrassa

Granollers i Terrassa han aprovat els seus nous plans de cooperació al desenvolupament. Aquests fulls de ruta, que estableixen el marc estratègic que ha de guiar la política de cooperació durant els pròxims anys, han estat elaborats amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

Previsió de convocatòries UE 2023

Imatge: Pexels.com

Imatge: Pexels.com

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional presenta una trentena de convocatòries europees de diferents programes clau d’interès per als ens locals que s’obriran durant 2023 i 2024. Així podràs conèixer-les i preparar-les amb antelació. No te les perdis!

El projecte a l’Equador avança

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Tant CONGOPE com la Fundació Terranueva treballen per crear trobades i espais de diàleg participatius amb diferents actors del territori equatorià amb la finalitat d’aconseguir el millor model econòmic per protegir millor a la població en condicions de vulnerabilitat socioeconòmica.

Convocatòria Erasmus+ 2023

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

La Comissió Europea ha llançat la convocatòria 2023 del programa Erasmus+ dotada amb 4.200 milions d’euros per finançar la mobilitat i la cooperació en l’educació, l’ensenyament superior i persones adultes, formació professional, així com el jovent i l’esport.

Participem als PlatformAwards 2022

Imatge: Xarxa PLATFORMA

Imatge: Xarxa PLATFORMA

La Diputació ha participat, a través de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament, com a membre del jurat a l’edició de 2022 dels premis europeus en cooperació descentralitzada PlaformAwards. Enguany el primer premi ha recaigut en un projecte entre Bèlgica i el Senegal.

Anar a dalt

Agenda

Consulta la nostra agenda

A l'agenda de la pàgina web de la Direcció de Relacions Internacionals trobaràs informació sobre els actes que organitzem i altres esdeveniments en què col·laborem amb altres ens locals i entitats.

Anar a dalt

Recomanem

Plans de treball 2023 programes UE

Imatge: GAUE

Imatge: GAUE

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional ha actualitzat l’apartat dedicat als plans de treball dels programes europeus disponibles pel 2023 que hi ha al portal Guia d’Ajuts de la UE per a ens locals (GAUE), on destaquen l’Horizon Europe, LIFE, Erasmus+, o el programa CERV.

Comerç just: Un futur sense cafè

Imatge: Diari ARA

Imatge: Diari ARA

El Diari ARA ha publicat un reportatge sobre el futur incert del cultiu de cafè en el context d’emergència climàtica, amb el suport de la Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques de Catalunya, la Diputació i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Premi europeu Acció transformadora

Imatge: sustainablecities.eu

Imatge: sustainablecities.eu

La Comunitat local de l’energia de Caldes de Montbui ha resultat finalista del Premi europeu a l’Acció transformadora organitzat pel Comitè de les Regions de la UE. El projecte exposa com els consumidors poden prendre partit en les decisions tot canviant el model energètic.

Nova activitat Banc de Recursos ECG

Imatge: Antonio Sempere

Imatge: Antonio Sempere

Aquest mes de gener hem incorporat una nova activitat al Banc de Recursos d’Educació per la Ciutadania Global. Es tracta de l’exposició fotogràfica AMANDLA- Un crit de llibertat a les fronteres d’Europa, del fotoperiodista Antonio Sempere.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat