Butlletí #internacionalDiba
Gener de 2023 - #85

Convocatòria de projectes ECG 2023

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Resolta la convocatòria de projectes d’Educació per a la Ciutadania Global (ECG) 2023 de la Diputació de Barcelona. La convocatòria finançarà 14 iniciatives transformadores que fan front als reptes globals a través de l’apoderament de la ciutadania de la província.

Els 14 projectes aborden temàtiques com ara la construcció de pau, el consum responsable o l’emergència climàtica i vinculen la dimensió internacional i la local d’aquests fenòmens. Aquesta edició de la convocatòria preveu més accions descentralitzades que mai, amb actuacions de sensibilització, formació, recerca i mobilització a una quarantena de municipis de la província de Barcelona. En aquest sentit, la Diputació de Barcelona vol contribuir a una visió de l’ecosistema educatiu local on entitats, centres educatius i governs locals col·laboren per impulsar iniciatives transformadores al territori.

El total atorgat ascendeix als 999.269,59 € en el marc del compromís de la Diputació de Barcelona amb dedicar un 0,7% del pressupost a la Cooperació al Desenvolupament.

El tret distintiu de l’Educació per a la Ciutadania Global és la seva capacitat de promoure una ciutadania conscient, crítica i compromesa amb la construcció d’un món més just, solidari, sostenible i pacífic des del coneixement de les connexions entre el seu context local, les dinàmiques globals i les realitats aparentment llunyanes. Així, entre els projectes subvencionats s’inclou una campanya de sensibilització sobre el dret a l’aigua; tallers que apropen joves afrodescendents a la realitat africana; iniciatives de promoció del turisme comunitari o un intercanvi entre joves activistes pels drets humans a la mediterrània, entre d’altres.

[+] Coneix els 14 projectes finançats

[+] Anunci: Aprovació de la relació de projectes seleccionats i desestimats per a l'atorgament de subvencions a entitats sense ànim de lucre i altres, de projectes d'Educació per a la Ciutadania Global any 2023-2024 (BOPB)

[+] Pàgina de la convocatòria

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #85 - Gener de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat