Butlletí #internacionalDiba
Gener de 2023 - #85

Cooperació: Drets LGBTI al món

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El Ple de la Diputació de Barcelona va aprovar en la sessió de desembre l’adhesió de la corporació a la Declaració de Mèrida sobre el compromís de les institucions públiques en matèria de drets humans LGBTI al món. La corporació és la primera administració catalana en adherir-s’hi.

En ple segle XXI, les persones gais, lesbianes, bisexuals i intersexuals veuen greument vulnerats els seus drets fonamentals en molts llocs del món. En 76 països es consideren il·legals les relacions sexuals consentides entre parelles del mateix sexe, i alguns d’aquests països penalitzen aquestes relacions inclús amb la pena de mort.  

Amb aquesta adhesió, la Diputació mostra el seu compromís amb la igualtat de les persones LGBTI, i es compromet a promoure polítiques públiques de drets humans LGBTI, a incorporar els drets humans de les persones LGBTI en les polítiques de cooperació internacional al desenvolupament, a promoure l’educació i sensibilització sobre la realitat de vulneració de drets de les persones LGBTI, així com a promocionar la mateixa Declaració.

La Declaració de Mèrida es va aprovar al mes de març de 2017, impulsada per la Fundación Triángulo i l’Agencia Extremeña de Cooperación Internacional para el desarrollo. La Diputació és la primera administració pública catalana que s’hi adhereix. 

[+] Consulta la Declaració de Mèrida

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #85 - Gener de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat