Butlletí #internacionalDiba
Gener de 2023 - #85

Nou cicle Cafè amb Brussel·les

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

L'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Diputació impulsa un nou cicle de xerrades virtuals Cafè amb Brussel·les amb funcionaris de les institucions de la UE per presentar iniciatives europees i apropar aquesta realitat a les autoritats locals de la província.

L'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona ha iniciat un cicle de xerrades virtuals amb funcionaris de les institucions de la UE per explicar polítiques, programes o plans europeus d’interès per a les autoritats locals de la província de Barcelona. Aquest cicle amb el nom Cafè amb Brussel·les, pretén millorar el coneixement sobre la UE, apropar les iniciatives europees al territori, analitzar el seu impacte i valor afegit, estimular el debat i abordar les possibles oportunitats que puguin generar.

Les sessions Cafè amb Brussel·les van començar amb la presentació de les activitats i serveis de l’Oficina de la Diputació de Barcelona a Brussel·les i continuar amb una segona sessió el proppassat mes de desembre sobre el Pla REPowerEU. Resposta europea a la crisi energètica: Oportunitats locals

En aquesta ocasió la xerrada va anar a càrrec de la Sra. Teresa Aristegui, tècnica d'Afers Legals i Polítiques a la Unitat de Consumidors, Iniciatives Locals, Transició Justa de la Direcció General per l'Energia de la Comissió Europea. Amb ella es va analitzar breument la crisi energètica en què ens trobem, l'impacte al món local i com el programa REPowerEU pot obrir oportunitats per als governs locals.

Recordem que aquestes sessions comptem amb la participació d’un funcionari/ària de les institucions europees o expert/a en una temàtica europea puntual per explicar en profunditat un tema d'actualitat i d'interès per al territori. 

Les sessions són en format en línia, tenen una hora de duració; estan adreçades tant a les àrees de la Diputació de Barcelona com als municipis i altres ens locals de la província de Barcelona.

La previsió per 2023 és d’organitzar un Cafè amb Brussel·les cada trimestre i, la propera cita s’ha previst pel mes de març.

Aprofitem l'ocasió per convidar-vos a fer-nos arribar propostes de temes que voldríeu que abordéssim en propers Cafè amb Brussel·les previstos per aquest nou any que iniciem. Les suggestions de futurs Cafè amb Brussel·les es poden enviar a: o.europa.eint@diba.cat

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #85 - Gener de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat