Butlletí #internacionalDiba
Gener de 2023 - #85

Manresa, Ciutat pel Comerç Just

Imatge: Ajuntament de Manresa

Imatge: Ajuntament de Manresa

Manresa és la primera ciutat catalana en rebre el segell de Ciutat pel Comerç Just, distinció atorgada pel programa internacional Fair Trade Towns, que impulsa una xarxa de 2.200 ciutats de més de 30 països compromeses amb el comerç just i un model de vida sostenible i justa.

La candidatura de Manresa ha estat impulsada per la Taula de Comerç Just, d’on forma part l’Ajuntament i diferents entitats, i ha rebut el suport de la Coordinadora de Comerç Just i Finances Ètiques de Catalunya (LaCoordi) i la Diputació de Barcelona. 

Entre els aspectes que s’han valorat per obtenir el segell, hi ha la presència a Manresa d’una vintena d’establiments que ofereixen productes de comerç just; l’existència de compres i contractes de l’Ajuntament que tenen en compte aquests productes; els actes de sensibilització organitzats en una vintena de centres educatius de Manresa i una programació estable d’activitats anuals a la ciutat per conscienciar sobre aquesta temàtica.

L’obtenció del segell va ser anunciat el passat mes de desembre pel regidor de Nova Ciutadania i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, Jamaa Mbarki el Bachir, coincidint amb la presentació de la campanya Temps de canvi, per sensibilitzar sobre la pau i el consum conscient, en el marc del Dia Internacional dels Drets Humans.

Manresa forma part del grup de municipis de la província compromesos amb la promoció del comerç just que reben assessorament i suport de LaCoordi per avançar en aquesta direcció. La xarxa Fair Trade Cities és un punt de referència per conèixer altres experiències que amplien l’abast dels principis de comerç just: apostar per un model econòmic que posi al centre els drets de les persones i el respecte pel medi ambient. Així, el comerç just esdevé part d’un model d’economia de proximitat i respectuosa que vol la mateixa justícia quan els productes que consumim no es troben al nostre entorn.

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #85 - Gener de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat