Butlletí #internacionalDiba
Gener de 2023 - #85

Nous plans municipals de cooperació

Imatge: Ajuntament de Terrassa

Imatge: Ajuntament de Terrassa

Granollers i Terrassa han aprovat els seus nous plans de cooperació al desenvolupament. Aquests fulls de ruta, que estableixen el marc estratègic que ha de guiar la política de cooperació durant els pròxims anys, han estat elaborats amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

El passat 26 de juliol, el Ple de l’Ajuntament de Granollers va aprovar, per unanimitat, el nou Pla Director Municipal de Cooperació 2022-2030, renovant, d’aquesta manera, el seu compromís amb la cooperació al desenvolupament. Seguint amb la seva tradició de cooperació municipalista, de construcció de pau i de protecció i defensa dels drets humans, el document s’alinea amb les agendes globals i s’estructura en tres objectius estratègics: el primer *busca facilitar la protecció i el desplegament efectiu dels drets humans, les condicions de vida de les comunitats més desafavorides i la promoció de la pau. El segon, vol impulsar una ciutadania crítica i activa davant els reptes globals, que participi i es mobilitzi amb la societat civil organitzada. I el tercer pretén renovar i ampliar els espais de treball per a la justícia global, comptant amb totes les capacitats presents al municipi.  .

Més recentment, el passat 25 de novembre, el Ple de l’Ajuntament de Terrassa ha aprovat, també per unanimitat, el nou Pla Director municipal de Cooperació 2022-2030. Aquest és el tercer que elabora la ciutat i s’ha fet comptant amb la participació de les entitats del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, institucions i agents que treballen en aquest àmbit. El document incorpora l’enfocament de gènere basat en drets humans, promou la transversalitat de la política de cooperació al desenvolupament i reivindica les capacitats existents al territori.

L’any 2021 la Diputació de Barcelona ha donat suport a 5 ajuntaments per elaborar el seus plans directors de cooperació (Granollers, Sant Pere de Ribes, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Vilanova i la Geltrú). Actualment, està donant suport a 5 ajuntaments més i un consell comarcal (Esplugues de Llobregat, Mataró, Montornès del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí i el Consell comarcal del Vallès Occidental).

[+] Més informació: Pla director de cooperació de Granollers i Pla director de cooperació de Terrassa

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #85 - Gener de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat