Butlletí #internacionalDiba
Gener de 2023 - #85

Convocatòria Erasmus+ 2023

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

La Comissió Europea ha llançat la convocatòria 2023 del programa Erasmus+ dotada amb 4.200 milions d’euros per finançar la mobilitat i la cooperació en l’educació, l’ensenyament superior i persones adultes, formació professional, així com el jovent i l’esport.

La Comissió Europea ha llançat la convocatòria de propostes per al 2023 en el marc del programa Erasmus+. Amb un pressupost anual de 4.200 milions d’euros, aquest programa augmenta el seu suport a la inclusió, la ciutadania activa i la participació democràtica, així com a la transformació ecològica i digital a la UE i a escala internacional.

Atès que la mobilitat és l’emblema principal d’Erasmus+, el programa continuarà recolzant la circulació d’escolars, estudiants d’educació superior i d’educació i formació professionals, estudiants en edat adulta, jovent que participa en programes d’aprenentatge no formal, personal educador i altres perquè visquin una experiència europea d’ensenyament i de formació. A partir d’enguany, el programa inclou una nova acció de suport perquè entrenadors/es esportius/ves participin en projectes de mobilitat, permetent a les organitzacions esportives locals de base i al seu personal gaudir també de les oportunitats de cooperació i aprenentatge transeuropeus.

El suport d’Erasmus+ està destinat a activitats que contribueixin a les prioritats del programa en els àmbits de l’educació, l’ensenyament superior i persones adultes, formació professional, així com el jovent i l’esport. Sobre la base de convocatòries obertes de sol·licituds de projectes, qualsevol organisme públic o privat actiu en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport pot sol·licitar finançament amb l’ajut de les agències nacionals Erasmus+ i de l’Agència Executiva Europea d’Educació i Cultura

La inclusió i la diversitat són una de les quatre prioritats clau en què se centra la totalitat del programa Erasmus+, per la qual cosa el programa continua finançant els mecanismes d’inclusió de participants i els recursos específics per eliminar qualsevol obstacle a la seva participació.

En aquest any que comença i com a continuació de l’Any Europeu de la Joventut, el programa continuarà garantint que se senti la veu del jovent i, a més de fomentar en els diferents sectors educatius projectes destinats a donar suport a la transició ecològica, el programa continua esforçant-se per assolir la neutralitat en carboni promovent modes de transport sostenibles i comportaments més responsables des del punt de vista mediambiental. Alhora, els projectes i les activitats en el marc de la convocatòria 2023 d’Erasmus+ continuaran contribuint al compromís de la Unió Europea amb el perfeccionament i reciclatge professional, contribuint a la proposta de fer del 2023 l’Any Europeu de les Competències

El programa respondrà també als reptes que ens esperen el 2023 proporcionant un suport significatiu als estudiants i al personal educatiu que fugen de la guerra a Ucraïna.

Ressaltem les següents convocatòries obertes que poden ser d’especial interès per als ens locals:

  • Acció clau 2: Cooperació entre organitzacions i institucions 
    • ERASMUS-SPORT-2023-CB Convocatòria Associacions de cooperació en l’àmbit de l’esport. Data límit: 22/03/2023.
    • Convocatòria Associacions de cooperació en l’àmbit de la joventut, excepte les presentades per ONG europees. Data límit: 04/10/203.
    • Convocatòria Associacions a petita escala en els àmbits de l’educació escolar, l’educació, i la formació de professionals, l’educació d’adults la joventut. Data límit: 22/03/2023.
    • Convocatòria Associacions a petita escala en els àmbits de l’educació escolar, l’educació, i la formació de professionals, l’educació d’adults la joventut. Data límit: 04/10/2023.
    • ERASMUS-SPORT-2023-SSCP Convocatòria Associacions a petita escala en l’àmbit de l’esport. Data límit: 22/03/2023.
    • ERASMUS-EDU-2023-PEX-COVE. Convocatòria Centres d’excel·lència professional. Data límit: 08/06/2023.
    • ERASMUS-EDU-2023-PI-ALL-INNO Convocatòria Aliances per la innovació. Data límit: 03/05/2023.
    • Convocatòria Projectes amb visió de futur. Data límit: 15/03/2023.
      • ERASMUS-EDU-2023-PI-FORWARD-LOT1. Convocatòria lot 1: Educació digital.
      • ERASMUS-EDU-2023-PI-FORWARD-LOT2. Convocatòria lot 2: Educació i formació professionals.
      • ERASMUS-EDU-2023-PI-FORWARD-LOT3. Convocatòria lot 3: Educació d’adults.
    • ERASMUS-EDU-2023-CB-VET. Convocatòria Desenvolupament de capacitats en l’àmbit de l’educació i la formació professional. Data límit: 28/02/2023.
    • ERASMUS-YOUTH-2023-CB. Convocatòria Desenvolupament de capacitats en l’àmbit de la joventut. Data límit: 08/03/2022.
    • ERASMUS-PORT-2023-CB. Convocatòria Desenvolupament de capacitats en l’àmbit de l’esport. Data límit: 22/03/2023.
    • ERASMUS-SPORT-2023-SNCESE Convocatòria Esdeveniments esportius europeus sense ànim de lucre. Data límit: 22/03/2023.
  • Acció clau 3: Suport al desenvolupament de polítiques i a la cooperació
    • ERASMUS-YOUTH-2023-YOUTH-TOG. Convocatòria Joventut europea unida. Data límit: 09/03/2023.

Més informació:
[+] Convocatòria 2023 d’Erasmus+ | Guia d’Ajuts de la UE d’interès local
[+] Erasmus+ | Guia d’Ajuts de la UE d’interès local
[+] Guia del programa Erasmus+ 2023
[+] Fitxa informativa sobre el nou programa Erasmus+ 2021-2027

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #85 - Gener de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat